To je to što me zanima!

'Besplatno studiranje osigurat ćemo za redovne studente'

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs potvrdio je da se kasni s reformama koje su u EU završene još prije 20 godina, no i poručio da problema sa zatvaranjem poglavlja nema
Vidi originalni članak

Gospodarsko socijalno vijeće podržalo je na sastanku u Banskim dvorima reformu znanosti i visokog obrazovanja te time i nacrt prijedloga zakona o sveučilištu, nacrt prijedloga zakona o znanstvenoj djelatnosti i nacrt prijedloga zakona o visokom obrazovanju. No, traže da se reforme hitno provedu zbog donošenja tih triju zakona.

Ono za što se GSV posebno zalaže jest besplatno školovanje za sve redovne studente, autonomiju sveučilišta, visoko obrazovanje kao javno dobro te čvrsto povezivanje obrazovanja s tržištem rada. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs potvrdio je da se kasni s reformama koje su u EU završene još prije 20 godina, no i poručio da problema sa zatvaranjem poglavlja nema.

- Tko god plaši javnost da bi ovi zakoni mogli biti problem za zatvaranje pregovora s EU ne govori istinu. Oni su apsolutno na tragu europskih zakona i uvjeren sam da mogu biti na dobrobit svih građana Hrvatske - poručio je Fuchs. Potvrdio je osiguranje besplatnog školovanje svim redovnim studentima koji izvršavaju svoje obveze te stavljanje visokog obrazovanja na poziciju javnog dobra.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jabbar 12.05.2011.

    Ne znam zašto se prešućuje informacija da su studenti zahtijevali i da se obznani tko je popalio žito!?

  • TobyZg 12.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kiki1984_1 12.05.2011.

    kasnimo mi za njima i 50 godina,a ne 20..e moj Fuchs!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare