To je to što me zanima!

Bez čekanja i papirića: Pošta će postaviti paketomate po zemlji

Paketomati su, ističu iz pošte, dio njihove razvojne strategije pošta 2022., a a do odluke o postavljanju istih, došli su prateći zahtjeve e-trgovine i trendove višegodišnjeg rasta paketskog poslovanja
Vidi originalni članak

Hrvatska pošta je na svojim službenim stranicama objavila kako će diljem Lijepe naše postaviti 300 paketomata preko kojh će korisnicima omogućiti slanje i primanje paketa svih sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno, bez čekanja u redu.

Paketomati su, ističu iz pošte, dio njihove razvojne strategije pošta 2022., a a do odluke o postavljanju istih, došli su prateći zahtjeve e-trgovine i trendove višegodišnjeg rasta paketskog poslovanja.

Paketomate će postavljati na frekventnim urbanim središtima u Hrvatskoj do kraja godine, a paketomate su investirali 108 milijuna kuna. HP-ov partner je estonska pošta (Omniva), koja je jedan od najnaprednijih primjera korištenja usluge paketomata. U Estoniji se preko 90 posto paketa dostavlja na ovaj način.

Što se mijenja?

Time bi se trebao promijeniti zadnji dio dostave, odnosno problemi kada se, primjerice, dostava paketa dogodi u vrijeme kada su ljudi na poslu. Isto tako, nema više papirića za preuzimanje pošiljke sljedeći radni dan...

Za šest mjeseci više nećemo isporučivati na adresu, već izravno korisniku gdje god se nalazio - kazao je predsjednik Upravo HP-a Ivan Čulo za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • RXM40 20.04.2020.

    Gls to već radi odavna,kurir nazove prije isporuke i dogovori se mjesto isporuke paketa.

  • Mr_Choc 20.04.2020.

    Napokon nešto pametno, sviđa mi se ideja! Jedino te prostore gdje se postave paketomati trebat će dobro osigurati i zaštititi da ne bi bilo više krađe nego preuzimanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare