To je to što me zanima!

Bez dna: Sl. Brod ima toalet od 100.000 eura koji uopće ne radi

Slavonski Brod je nakon adaptacije WC predao u nadležnost gradskom poduzeću Komunalac. Direktor obećava da bi javni WC uskoro mogao biti stavljen u funkciju
Vidi originalni članak

Jedini gradski javni WC u Slavonskom Brodu skoro dvije godine nije u funkciji i ne pruža usluge onima koji se nađu u iznenadnoj potrebi da se olakšaju. Obnovljen novcem Brođana, stoji kao spomenik, a koštao je skoro kao i Bandićev u Zagrebu, naravno razmjerno veličini. 

Grad je uložio oko 100.000 eura poreznih obveznika u izgradnju. Brođanima nije bilo žao, jer kažu bolje je i to nego da im turisti i drugi vrše "nuždu" u parkovima, pored ulaznih vrata u zgrade ili čak u privatnim dvorištima. No, nije im drago što WC, na kojemu je sve novo, a iznad ulaznih vrata postavljena je ploča koja govori o kakvom je "značajnom" objektu riječ još je uvijek pod ključem.

Slavonski Brod je nakon adaptacije javni WC predao u nadležnost gradskom poduzeću Komunalac. Direktor obećava da bi WC uskoro mogao biti stavljen u funkciju.

- Nažalost netko tko je projektirao taj objekt nije to dobro uradio, jer WC je napravljen ispod razine gradske kanalizacije zbog čega je stalno poplavljen. Do sada smo uložili oko 80.000 kuna samo na pumpe koje stalno izgaraju. Nadam se da ćemo izgradnjom preljevnih šahtova taj problem riješiti, no, za trebamo još između 60 i 70 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo za petnaestak dana otvoriti Javni WC - rekao je Predrag Filajdić.

I grad Zagreb svoje zlatne školjke ima

Gradnja dvaju javnih WC-a  na okretištima tramvaja u Dupcu i Dubravi koštala je oko 210.000 eura. Prema izjavama građana, često nisu u funkciji i često im fali papira i sapuna.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • kiselo vrhnje 24.08.2013.

    Zašto su uvijek projektanti krivi? Zašto nitko ne krivi polupismene bauštelce i fizičke radnike? Možda je projektant odredio dvije pumpe a postavljena je samo jedna, samo možda.

  • frčka 24.08.2013.

    a hoće li taj bajni projektant platiti i neku kaznu, ili se to nečije dijete igralo pa crtalo!?

  • pasie 24.08.2013.

    kao da je bilo vazno hoce li funkcionirati...cilj je bio pokrasti lovu na racun toga...to je Hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare