To je to što me zanima!

Bez muškaraca: Na listi Loza kandidata je 11 - i sve su žene

Pirovac: 'Pokazat ćemo kako damskim, ali hrabrim i odlučnim koracima možemo uzeti stvar u svoje ruke', kaže nositeljica ove liste Ljubica Šinkić Selman
Vidi originalni članak

Nezavisna lista Loza u Pirovcu je u subotu predstavila za naše prilike neobičnu izbornu listu za Općinsko vijeće, na listi od 11 imena je čak 11 žena! 

- Iako je u našoj Općini, a i u županiji, visok prag tolerancije prema predrasudama i stereotipima o sudjelovanju žena u politici pokazat ćemo kako damskim, ali hrabrim i odlučnim koracima možemo uzeti stvar u svoje ruke - rekla je nositeljica ove liste Ljubica Šinkić Selman. 

U Lozi kažu da je dosta bilo toga da žena 'drži tri kantuna' kuće i da stoji iza svakog uspješnog muškarca. Loza nije nikakva feminstička lista. Njen predsjednik Ivica Ledenko političar je desnije političke provenijencije, nekadašnji član Hrvatskog bloka i Hrvatske stranke prava, ali je svesrdno podržao ideju o sastavljanju ovakve liste. 

- Vjerujem da će ove žene u slijedećem mandatu Općinskog vijeća raditi za Pirovac i napraviti mnogo toga što su muškarci do sada propustili - rekao je Ledenko.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • zelot 21.04.2013.

    Baš bi fino sjela jedna prijava pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

  • Malen Pod Zvijezdama 21.04.2013.

    'Pokazat ćemo kako damskim, ali hrabrim i odlučnim koracima možemo uzeti stvar u svoje ruke'______šta mogu kad mi je ova rečenica jako dvosmislena....hehehehehe...

  • 21.04.2013.

    Nije im baš naziv liste, LOZA - asocira na LOše ZAstupnice. A šta ja mogu, kad asocira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare