To je to što me zanima!

Bez oporbe zaključili da je Rončević nevin za kamione

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Saborsko istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica oko nabave kamiona proglasilo je Rončevića nevinim. Na sjednici nije bilo oporbe
Vidi originalni članak

Nije bilo protuzakonitosti u MORH-ovoj nabavi 39 vojnih kamiona niti je oštećen državni proračun, a tadašnji ministar obrane Berislav Rončević nabavio je kvalitetna vozila. Zaključci su to koje su kroz 12 točaka Saboru, bez prisutnosti oporbe, predložili HDZ-ovi i HSS-ov član Istražnog povjerenstva. Većina je kroz zaključke osudila sve one koji su izmišljenim nepravilnostima godinama kriminalizirali Rončevića nanjevši nepopravljivu štetu njegovom ugledu i bol njegovim najbližima.
- Potrebno je procijeniti koliku je šetu pretrpjela Hrvatska širenjem lažnih vijesti o tobožnjoj korupciji u MORH-u. Vjerujemo da će nadležna tijela ispitati postoji li kaznena odgovornost u iznošenju neistina i kleveta na račun Rončevića i MORH-a - rekli su na Povjerenstvu. Upravo je predsjednik Mesić u javnosti prvi pokrenuo pitanje sporne nabave MORH-ovih kamiona, a general Jozo Miličević u svom nadzoru ustvrdio da je proračun nabavom oštećen za 14,8 milijuna kuna. Ovim zaključcima, koje će uputiti Saboru vladajuća većina u povjerenstvu, HDZ-ovi Krunoslav Markovinović, Emil Tomljanović, Krešimir Ćosić i Andrija Hebrang te HSS-ov Stanko Grčić, priveli su i kraju rad Povjerenstva. Na konferenciji za novinare Hebrang je oporbene članove na čelu s predsjednikom Nenadom Stazićem optužio da su željeli onemogućiti poštivanje roka za donošenje zaključaka što su dužni učiniti do 20. svibnja. Manjina nije željela prihvatiti istinu i zato su zadnji put napustili sjednicu Povjerenstva, tvrde HDZ-ovci. Markovinović napominje da nisu sa Stazićem željeli provesti nezaboravno dugo toplo ljeto kao što je to već jednom bio slučaj kada je Povjerenstvo istraživalo poslove Radimira Čačića i Zlatka Tomčića.



STAZIĆ: HEBRANG I SANADER ZNALI ZA NABAVU

Čelnik istražnog povjerenstva SDP-ov Nenad Stazić sjednicu povjerenstva, koju su sazvali vladajući, nazvao je njihovim privatnim okupljanjem. Ističe da se vladajućima žurilo da prikriju umješanost HDZ-ovog Andrije Hebranga i premijera Ive Sanadera u nabavu kamiona koji su plaćeni 15 milijuna kuna uz njihovo odobrenje.
- Andrija Hebrang u to vrijeme bio je potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo i bio je neposredno nadležan Rončeviću. Hebrang i Sanader znali su za nabavu i odobrili je. Hebrang bi trebao biti predmetom istrage ovog Povjerenstva, a ne član - rekao je Stazić. Optužuje vladajuće da su falsificirali istinu, a policiju da je traljavo obavila svoj posao jer nije ispitala ključne ljude u ovm slučaju. Stazić kaže da je ova sjednica Povjerenstva bila nelegalna i da će tražiti od saborskih tijela još jednu sjednicu u petak na kojoj će biti i oporba.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • svi_smo_doma 12.05.2009.

    Kaj se čudite, pa većini Hrvata smeta što im je zabranjeno pušiti u birtijama, koga briga za nekakve malverzacije u vojsci... Još su nam i predobri političari...

  • Zeljk0 11.05.2009.

    jel tko ima kakvog utjecaja kod Joce Amsterdama? :)

  • crespo1607 11.05.2009.

    mir,mir,mir-nitko nije kriv!!!!!!!!!!!!!to je hrvatska

Komentiraj...
Vidi sve komentare