To je to što me zanima!

Bez panike: Otrovnih jaja iz EU nema u Hrvatskoj, ali oprez...

Novo izvješće Europske komisije, u sustavu brzog uzbunjivanja za hranu, utvrdilo je kako se na policama 15 europskih zemalja nalaze nizozemska i belgijska jaja opasna po zdravlje
Vidi originalni članak

Kada je proizvođač velik i bez ikakvih problema plasira proizvode u cijelu Europu, to može rezultirati širenjem panike, kao što je slučaj s jajima, rekla je Biljana Borzan, europarlamentarka i stručnjakinja za sigurnost hrane.

Novo izvješće Europske komisije, u sustavu brzog uzbunjivanja za hranu, utvrdilo je kako se na policama 15 europskih zemalja nalaze nizozemska i belgijska jaja opasna po zdravlje. Na tom popisu, rekli su nam iz Ministarstva poljoprivrede, nema Hrvatske.

Unatoč tome, u četvrtak su jaja nizozemskog proizvođača EKOPLAZA povučena iz prodaje, a to je učinjeno zbog “predostrožnosti”. Analiza je pokazala kako su ta jaja zdravstveno ispravna i ne sadrže fipronil, insekticid kojeg je EU zabranila u prehrambenoj industriji. On se koristi protiv krpelja, buha i žohara.     

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Proletarac 11.08.2017.

    Hrvati, i dalje kupujte SLO robu. Iz Dežele je, domaće.

  • Shameless2 11.08.2017.

    Ako ih nema jos biti ce ih za 15 dana i to po akcijskoj cijeni...

  • LANA555 11.08.2017.

    Normalno da ima i kod nas.Ko zna kolko to dugo traje.Sve u svemu jadno jer građani su zavredili da znaju .Ma sramota sami moramo pazit od polit slabe fajde jer prvo jedemo i jedemo a onda doznamo .Sramota a građ ih caltaju .

Komentiraj...
Vidi sve komentare