To je to što me zanima!

Bez snimatelja: U Vladi zidne kamere, prijenos na YouTubeu

U dvorani za sjednice u Banskim dvorima na zidove su postavljene kamere koje će od rujna snimati sjednice Vlade. Otvoreni dio sjednice prenosit će i na YouTubeu
Vidi originalni članak

U dvorani za sjednice u Banskim dvorima na zidove su postavljene kamere koje će od rujna snimati sjednice Vlade. Zajednički projekt Vlade i HRT-a, o kojem se razmišljalo još od 2008. godine, sada je u završnoj fazi. Uskoro će u dvorani snimatelji televizijskih kuća postati prošlost. Ipak, signal će preuzimati u TV režiji koja je smještena u sobi nasuprot novinarske. 

U Vladi kažu da na ovime nitko neće biti zakinut, te da Vlada i dalje ostaje otvorena, samo što u dvorani tijekom sjednice neće biti po sedam snimatelja. Kažu da će se ovime pojednostaviti i olakšati rad. 

Otvoreni dio sjednice Vlade prenosit će se i na YouTube-u. Za sada, troškovi Vlade vezani uz tehničke aspekte projekta iznose 36.000 kuna. Riječ je o provođenju kablova od sobe u kojoj se nalazi režija do dvorane za sjednicu. 

24sata TV uhvatio Milanovićev šalabahter

Upravo je kamera 24sata TV u svibnju ove godine na sjednici uhvatila premijera Zorana Milanovića da koristi šalabahter kako bi vodio sjednicu. Na njemu je napisana svaka riječ koju mora izgovoriti. Uz redni broj i slovima je napisan broj točke dnevnog reda, a da se premijer ne bi zbunio, napisano mu je da mora otvoriti i zaključiti raspravu, imena, prezimena i titule suradnika koji predstavljaju pojedine zakone, ali i podsjetnik da se o svakoj temi ministri moraju izjasniti glasovanjem. 

Premijer je sa šalabahterom uhvaćen nedugo nakon što se šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku u Saboru narugao da "četiri mjeseca priprema pitanje i onda ga nije u stanju pročitati". Zidne kamere u dvorani za sjednice Vlade više takvo što neće moći zabilježiti.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • mali markec 21.07.2013.

    Vlada se "modernizira", poslije pametnih telefona dolaze i pametne kamere, sve u svemu pametna sredstva. Niš to nekoristi kada se nema pametnih koji će to uporabiti.

  • emma123 20.07.2013.

    kamere idu pod trošak nabave mobitela ili je to opravdan nepredviđeni trošak

  • krkan godine 20.07.2013.

    opet oni troše lovu nas poreznih smrtnika na gluposti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare