To je to što me zanima!

Biciklisti oprez: Policija danas u Zagrebu kažnjava sa 300 kn

Policija je stala na točke gdje se prekidaju biciklističke staze i kažnjava svaku vožnju po nogostupu, vožnju biciklističkom stazom u suprotnom pravcu....
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija u srijedu opet provodi veliku akciju kontrole i kažnjavanja biciklista i mopedista. Posebno su na udaru vozači bicikla jer je policija stala na točke gdje se prekidaju biciklističke staze i kažnjava svaku vožnju po nogostupu, vožnju biciklističkom stazom u suprotnom pravcu, vožnju sa slušalicama... Kazne su 300 kuna.

- Išao sam po biciklističkoj Aveniji Većeslava Holjevca prema jugu. Na križanju iza Avenue Malla  do Islandske staza nije iscrtana u duljini 200-300 metara, a zatim ponovno počinje. Policajac je stajao na tom prekidu, zaustavljao bicikliste i pisao kazne i opomene - javio nam je čitatelj. 

Kaže i da je policajac bio svjestan da baš nema smisla što biciklistička staza nije iscrtana i na tom dijelu, ali da on mora odraditi svoj posao. 

Doznajemo da će cijeli dan policija provoditi ovakve rigorozne kontrole. Zakon propisuje da biciklist treba izaći na kolnik i voziti se desnom stranom ako nema biciklističke staze. I to bez obzira na gužve i automobile. 

Sindikat biciklista i brojne udruge godinama upozoravaju zagrebačku upravu da su biciklističke staze nelogične, da se prekidaju i da ih nema, ali zasad bez uspjeha.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • niskoristy 08.07.2015.

    Evropski propisi, a balkanske prometnice. Pravi recept za naplatu kazni. S druge strane gradski oci laprdaju o rješavanju prometnih gužvi. Bravo na pravom ste putu...

  • MladenHorvath 08.07.2015.

    Vozim se biciklom po gradu više od 40 godina i nastaviti ću dok god budem mogao. Zalažem se za red, sigurnost biciklista i pješaka. Apeliram na kolege bicikliste da ne voze po nogostupu. Opasno je na mjestima gdje putnici izlaze iz tramvaja, trgovina, uličnih veža. Tko će biti kriv kada strada netko od djece, starijih sugrađana ?

  • Sluga Janko 08.07.2015.

    Ako ću biciklom voziti po nogostupu neću biti među autima i neće me tako lako neki pijani tresnuti i neću biti invalid ali ću svoju sigurnost platiti 300kn a za neke prekršaje što je meni u korist i nešto više...ma fuj..oni koji su takvo nešto donesli želim im sve najgore u životu

Komentiraj...
Vidi sve komentare