To je to što me zanima!

Biden i Johnson na telefonu o krizi u Ukrajini: Još ima nade za diplomaciju i da se Rusi primire

Joe Biden i Boris Johnson naglasili su i da bi svaki daljnji upad u Ukrajinu rezultirao dugotrajnom krizom za Rusiju, s dalekosežnom štetom za Rusiju i za svijet
Vidi originalni članak

Čelnici SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva nakon razgovora istaknuli su da nije izgubljena nada za diplomatsko rješenje ukrajinske krize. No, upozoravaju da je situacija i dalje krhka, javlja BBC.

Nakon 40 minuta razgovora, Joe Biden i Boris Johnson zaključili su da je dogovor i dalje moguć unatoč nizu upozorenja o ruskoj vojnoj akciji.

ZELENSKIH 'Preseljenje veleposlanstava iz Kijeva bila je velika pogreška'

Rusija je poricala planove za invaziju na Ukrajinu, unatoč gomilanju više od 100 tisuća vojnika na granici.

Ruski ministar vanjskih poslova u ponedjeljak je kazao da je diplomacija "daleko od iscrpljenosti".

Više od desetak nacija pozvalo je svoje građane da napuste Ukrajinu, a SAD je istaknuo da bi zračno bombardiranje moglo početi u bilo kojem trenutku.

PONUDIO FINANCIJSKU POMOĆ Olaf Scholz: 'Nije u planu primanje Ukrajine u NATO'

No, u svom razgovoru Biden i Johnson su kazali kako je diplomacija ključna.

- Premijer i predsjednik Biden izvijestili su jedan drugog o svojim nedavnim razgovorima s kolegama svjetskim čelnicima - navodi se u priopćenju Downing Streeta.

POSJETIO AMERIČKI NOSAČ Plenković: NATO nikome nije prijetnja, promoviraju slobodu

- Složili su se da je ostao ključan prostor za diplomaciju i da Rusija se povuče od prijetnji Ukrajini - piše.

 - Čelnici su naglasili da bi svaki daljnji upad u Ukrajinu rezultirao dugotrajnom krizom za Rusiju, s dalekosežnom štetom i za Rusiju i za svijet - stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • T'jt-šmznm 15.02.2022.

    Da ae pa smirite te ruse više!! Šta su došli dizat tenzije sa gomilanjem trupa na drugoj strani svijeta, daleko od svog doma?!? Amerima potpuna podrška!!! Tako treba, čim ti se agresor počne približavati vratima- drž’ ga na nišanu!!!

  • sranjo123 15.02.2022.

    biden i johnson kao i bush sa blerom, sta reci, dva brata uboga, je.. jedan drugoga...

  • jorgen 14.02.2022.

    Čelnici dviju država koje su odgovorne za milijune mrtvih u intervencionističkim ratovima glume mirotvorce koji bi kao trebali zaustaviti rat a zapravo su glavni autori istoga. Umjesto da stavite naglasak na europske napore (Francuska, Njemačka) i činjenicu da ni sama Ukrajina ne vidi neposrednu opasnost - vi gurate u prvi plan ratne huškačke i zločince (Biden je obnašao dužnosti u prošlim desetljećima ispunjenim američkim agresijama na druge države).

Komentiraj...
Vidi sve komentare