To je to što me zanima!

Biden je odabrao bivšeg čelnika FDA da vodi program cijepljenja

Izabrani američki predsjednik Joe Biden odabrao je Davida Kesslera, bivšeg povjerenika američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), za voditelja američkog programa cijepljenja protiv covida-19
Vidi originalni članak

Moncel Slaoui, viši savjetnik programa, podnio je ostavku na zahtjev Bidenova tima s time da će još mjesec dana pomagati u prijelaznom razdoblju. Kessler je bio na čelu FDA od 1990. do 1997., piše u petak New York Times (NYT).

Sjedinjene Države u kritičnom su trenutku kada pljušte kritike na račun administracije predsjednika na odlasku Donalda Trumpa zbog sporosti cijepljenja stanovništva..

IZABRANI PREDSJEDNIK Biden: Uz opoziv Trumpa treba rješavati i ključna pitanja za naciju, ekonomiju i koronu

Trumpova je administracija zacrtala cilj da do kraja 2020. cijepi 20 milijuna Amerikanaca prema programu nazvanom Warp Speed (strelovita brzina), ​​javno-privatnog partnerstva razvoja, proizvodnje i distribucije cjepiva protiv covida-19.

Do četvrtka je cjepivo primilo samo 11,1 milijuna ljudi od 30 milijuna doza podijeljenih na američke savezne države, pokazuju podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nori 🖖 16.01.2021.

    Na mladima svijet ostaje

  • SoulMan_1 15.01.2021.

    Koronavirus(gripa) se zarazila Chuckom Norrisom

  • prokurator 15.01.2021.

    kreće mučno razdoblje za podrumaše i dosadašnje trumpadžije. vijesti o bidenu kreću regularno svakodnevno. bit ćete mi u mislima, mislit ću na vašu muku svaki dan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare