To je to što me zanima!

Biden prvog dana mandata želi radnu skupinu za pronalazak roditelja djece migranata...

Trump i Biden su se sukobili oko tog pitanja tijekom druge i posljednje debate protekli četvrtak. Aktualni predsjednik tada je rekao da njegova vlada „radi na tome“ da ujedini te obitelji
Vidi originalni članak

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden obećao je pokretanje radne skupine za pronalazak roditelja više od petsto djece koja su razdvojena od svojih obitelji prilikom prelaska američko-meksičke granice, a čiji roditelji još uvijek nisu locirani. 

Pod vladom predsjednika Donalda Trumpa tisuće djece odvojeno je od obitelji na granici, većinom 2017. i 2018. godine, zbog toga što su im roditelji optuženi za ilegalni ulazak u državu ili zato što se posumnjalo u njihov identitet ili kriminalne prošlosti.

Odvajanja su se dogodila i prije i nakon što je Trump u svibnju 2018. počeo provoditi politiku „nulte tolerancije“ pod kojom se osuđuju svi ilegalni prijelazi granice. Republikanac je brzo napustio tu politiku nakon kritika međunarodne zajednice.

BLIŽE SE IZBORI Biden i supruga glasali ranije

Do 20. listopada se nisu pronašli roditelji 545 djeteta, pokazuju sudski podaci u San Diegu.

- Prvog dana mandata Joe Biden će potpisati izvršnu uredbu kojom će se formirati federalna radna skupina za ujedinjenje djece s roditeljima - objavila je kampanja demokrata. 

Trump i Biden su se sukobili oko tog pitanja tijekom druge i posljednje debate protekli četvrtak. 

ŠEST DANA DO IZBORA Trump ide u Arizonu, tamo je malo bolji od Bidena koji i dalje vodi u nacionalnim anketama

Aktualni predsjednik tada je rekao da njegova vlada „radi na tome“ da ujedini te obitelji. Njegova kampanja još nije komentirala najavu Bidenovog poteza.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Chignorina 30.10.2020.

    Hvala bogu pa je nekome palo na pamet da se to počne rješavati. Još da ljude maknu iz koncentracijskih kampova i di bi im bio kraj...

  • 30.10.2020.

    da navodno samo 2/3 od te djece su odvolena od roditelja i to ne nikakvom racijom nego su roditelji pustili djecu preko granice pa onda sami probli nadajucise da makar djeca uspiju pa onda mozda i oni dobiju dozvolu, a ona jedna trecina nije ni dosla s roditeljima, jakih li roditellja, djeca nisu izgubljena, roditelji dobro znaju gdje su im djeca a svi do jednog roditelja koji su kontaktirani od strane us nisu nista htjeli imati sa svojom djecom, svi dobro znaju gdje su djeca ali do sada niti jedan roditelj nije pitao za svoju djecu, roditelji bi mogli otici na americku ambasadu tamo i ameri bi im ih drage volje poslali nazad, zamisli da se tako nesto desi nekome od vas, zar nebi prvom prilikom trazili djecu natrag, posebno kad se zna gdje su, a zasto se od toga radi propaganda samo demokrati znaju

  • Borna.2 30.10.2020.

    Nedostaje vam dio gdje je dokazano kako je većina te djece uhvaćeno s osobama s kojima nisu u rodu (pokazala DNK analiza) tj kriminalcima i krijumčarima ljudi. Onoj djeci kojima su locirali roditelje, u centralnoj Americi, ti roditelji ne žele imati veze sa svojom djecom. Biden bi ih sve takve naravno doveo u SAD.

Komentiraj...
Vidi sve komentare