To je to što me zanima!

Biden strahuje: 'Iran bi se mogao umiještati u sukob', Izraelu šalje vojnu pomoć

Američki dužnosnici kažu da nisu uspjeli uspostaviti izravnu vezu između napada Hamasa na Izrael i iranske umiješanosti, ali je traže budući da Teheran podržava Hamas
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden upozorio je u srijedu Iran da "bude oprezan" i rekao izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu da Sjedinjene Države šalju vojnu pomoć za izraelsku borbu protiv Hamasa.

Obraćajući se skupini čelnika židovske zajednice u SAD-u, Biden je prvi puta povezao slanje američke flote u istočni Mediteran blizu Izraela sa strahom da bi se Iran mogao pokušati umiješati.

IZVANREDNI SASTANAK U KAIRU Arapska liga pozvala Izrael da hitno zaustavi napade na Gazu

- Premjestili smo američku flotu nosača u istočni Mediteran i šaljemo još borbenih zrakoplova u to područje i jasno smo poručili Irancima: Budite oprezni- kazao je američki predsjednik.

Američki dužnosnici kažu da nisu uspjeli uspostaviti izravnu vezu između napada Hamasa na Izrael i iranske umiješanosti, ali je traže budući da Teheran podržava Hamas.

IZGRADILI I LAŽNO NASELJE VIDEO Hamas objavio snimku pripreme za napad na Izrael: Za plan nisu znali niti zapovjednici

Biden i njegov tim pokušavaju osloboditi moguće američke taoce koje drži Hamas.

Među poginulima u napadu te islamističke organizacije na Izrael iz Pojasa Gaze su najmanje 22 državljana SAD-a, potvrdio je State Department, a najmanje 17 Amerikanaca je nestalo.

Bijela kuća priopćila je da bi potvrđeni broj Amerikanaca koji su poginuli ili su uzeti za taoce mogao rasti.

IZ MINUTE U MINUTU Palestina i Egipat u o otvaranju humanitarnih koridora: 'To je masovno ubijanje naših ljudi'

Biden je na sastanku, kako prenosi France presse, rekao i da traži od Izraela da poštuje "ratno pravo" u svom odgovoru na Hamasov napad.

- Jedna stvar koju sam rekao (izraelskom premijeru) to je da je jako važno da Izrael, uz sav bijes i frustraciju ... djeluje u skladu s ratnim pravom- istaknuo je Biden.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cik pogodi 12.10.2023.

    nadam se da sad cak i slijepci vide tko najvise trlja ruke zbog nereda na bliskom istoku kojem kumuju vec desetljecima

Komentiraj...
Vidi sve komentare