To je to što me zanima!

BiH: Ne daju Djeda Mraza te traže izvanredne izbore

Građani Sarajeva prosvjedovali su protiv odluke Arzije Mahmutović da se zabrani dolazak Djeda Mraza u vrtiće jer nije u duhu bošnjačke tradicije
Vidi originalni članak

Nekoliko stotina građana u kostimima Djeda Mraza prosvjedovalo je u nedjelju je na trgu pred katedralom u Sarajevu. Željeli su izraziti negodovanje zbog odluke direktorice ustanove "Djeca Sarajeva" Arzije Mahmutović da se zabrani dolazak Djeda Mraza u sarajevske vrtiće. Na prosvjedu su djeca i njihovi roditelji jasno rekli kako ne žele da se Djed Mraz izbaci iz vrtića te je odluka okarakterizirana kao ugrožavanje temeljnih ljudskih prava. Nakon nedavnog uvođenja islamskog vjeronauka u dječje vrtiće u Sarajevu, izostala je i podjela darova uz Djeda Mraza s obrazloženjem kako to nije u duhu bošnjačke tradicije. Na prosvjedu je bio je i "pravi" Djed Mraz koji je djeci prenio poruke mira i ljubavi te im čestitao Novu godinu. Prosvjed je okončan pjevanjem novogodišnjih pjesama.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • audrey 29.12.2008.

    dodo2 i jasnna pojma vi nemate kakva je situacija u BiH...ocigledno je da ne zivite dole i onda ne s.e.r.i.t.e. o necemu o cemu nemate pojma....a i sami znate kako novinari ne daju potpunu sliku svega sto se dogadja....zato ja misim da djed Mraz nece zaobici Sarajevo a ni druge gradove u BiH....sve dok je normalnih ljudi!!!! Pozdrav svima i sretni blagdani....budite dobri,zdravi i sretni!!!!!

  • Brana17sf 29.12.2008.

    potopiti će i nas u hrvatskoj muslimani uskoro kako su se probahatili...prevencija,bolje spriječiti nego liječiti...stjerati ih nazad u špilje iz kojih su izašli..

  • null7 29.12.2008.

    standardne političke manipulacije jedne SDA-ovske dronfe.To odgovorna tvrdim.Sva se djeca kod nas raduju Djedu Božićnjaku pa bili muslimani ili ne.Ja sam uvijek imala Djeda Božićnjaka kući i nikome nije smetao sem ovim današnjim selefijskim(čitaj vehabijskim) klimakteričnim budalačama.Toliko od mene.Pozz iz Sarajeva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare