To je to što me zanima!

BiH: Nije ih začudilo hapšenje jer su i sami upleteni u afere

Neke visokopozicionirane političare susjedne nam BiH vrlo često se povezivalo s raznim malverzacijama, a neki od njih završili su i na suđenju za svoja nedjela
Vidi originalni članak

U susjednoj BiH slučaj Sanader se prati, ali činjenica da je bivši premijer uhićen zbog korupcije ih previše ne iznenađuje. U BiH su se vodili i trenutno se vode sudski procesi i u tijeku su istrage protiv većine vodećih političara.

Sudili Brankoviću, Čoviću...

 Bivšem premijeru Federacije BiH Nedžadu Brankoviću sudilo se jer je sa još jednim bivšim premijerom Edhemom Bičakčićem bio osumnjičen da je zlouporabom položaja stekao stan u Sarajevu, ali su obojica oslobođeni. Predsjednik HDZ-a BiH, bivši ministar financija FBiH i još jedan koji se spominje kao budući državni premijer BiH Dragan Čović u rujnu se 70. put pojavio na sudu zbog raznoraznih kriminalnih radnji koje mu se stavljaju na teret u svojstvu osumnjičenika ili okrivljenika. Nakon što je bio osuđen na pet godina zatvora, Sud ga je poslije oslobodio optužbi za korupciju u tvrtki Lijanovići, povezivalo ga se i sa zlouporabom položaja i nelegalnim dodjelama stanova, a u tijeku je proces za kriminal u tvrtki “Eronet” dok ga se povezuje sa još nekoliko sumnjivih tvrtki.

Istraga i protiv Dodika? 

 Prema nekim navodima u tijeku je i istraga protiv predsjednika RS Milorada Dodika zbog malverzacija prilikom izgradnje zgrade Vlade RS u Banja Luci. Bivšem ministru vanjskih poslova BiH Mladenu Ivaniću sudilo se zbog kriminala u tvrtki “Srpske Šume”. Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija koji je također jedan od ozbiljnijih kandidata za budućeg državnog premijera pod istragom je u slučaju “Reket” gdje ga se sumnjiči da je učestvovao u uzimanju mita od nekoliko sarajevskih poduzetnika. U BiH je do izbora dužnost dopredsjedatelja Zastupničkog doma Sabora BiH obnašao Niko Lozančić kojeg Hrvatska traži zbog optužbi za prevaru. Nekadašnji član Predsjedništva BiH Momčilo Krajišnik u Haagu je osuđen zbog ratnih zločina, dok se bivši član Predsjedništva Ante Jelavić od presude za financijske malverzacije skriva u Hrvatskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 1234567890 12.12.2010.

    samo nas 4 milijuna ima srecu zivjeti u BiH, drugi imaju sve ostalo.

  • fajtercoric 11.12.2010.

    nije se nimalo ni sumnjalo opet hdz ....

  • matijasdijak 11.12.2010.

    Pustite vi Sanadera i dođite igrati erepublik,igra je dobra simulacija RL-a samo za razliku od svađa i prepirki ovdje smo svi dobra ekipai borimo se za istu stvar a to je bolja Hrvatska u igrici,Igrica je besplatna a možeš se i ti regat klikom na ovaj link http://www.erepublik.com/en/referrer/balega imamo problem jer smo pod napadom Srbije koja je napala nas i nase saveznike u igrici Bosance.Stoga bih molio da se regate na igricu iz razloga sto Bosna samo što je nema na karti a mi imamo samo 7 tisuća igrača dok Srbi ,Mađari i Slovenci zajedno oko 25 tisuća ( oni su u savezu) osim borbe za svoju hrvatsku možeš pisat novine,biti predsjednik republike,biti ministar , ambasador,ekonomist, biznismen i još puno drugih stvari dođi i pomozi nam

Komentiraj...
Vidi sve komentare