To je to što me zanima!

BiH: Optužnica protiv dvojica bosanskih Srba zbog ubojstva

Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv dvojice bivših pripadnika vojske bosanskih Srba koje tereti za ratne zločine, uključujući ubojstvo najmanje 20 civila bošnjačke nacionalnosti
Vidi originalni članak

Kako je u utorak potvrđeno iz sjedišta državnog tužiteljstva u Sarajevu, optužnica koju je već potvrdio Sud BiH tereti Ranka Draškića (65) iz Rogatice te Savu Manojlovića (55) iz Višegrada za ratne zločine počinjenje u lipnju 1992. godine na području općine Ilijaš u središnjem dijelu BiH.

Pripadnici paravojnih postrojbi bosanskih Srba su u selu Lješevo kod Ilijaša provodeći kampanju etničkog čišćenja protuzakonito zatočili a potom i ubili najmanje 20 civila bošnjačke nacionalnosti. Među ubijenima je bilo žena i starijih osoba a gotovo sve žrtve bile su iz tri obitelji.

Sve žrtve su strijeljane a njihovi posmrtni ostaci pobacani su u masovnu grobnicu iz koje su nakon rata ekshumirani njihovi posmrtni ostaci.

Osim za teške zločine u Lješevu optužene se tereti i za progone i zatočenje Bošnjaka s drugih dijelova ilijaške općine.

Draškić i Manojlović uhićeni su početkom prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 33beg33 28.12.2021.

    admine molim redakciju 24 sata da pojasni zasto je obrisan moj komentar,sto sam iznio istinu i pozvao vas novinare da provjerite zločine armije bih nad hrvatima srednje bosne,stvarno vas boli istina,pa zar ste na to spali,sve ću vam dokumentirati desetke stratišta ili ne smijete o tom pisti vi demokratski portal

Komentiraj...
Vidi sve komentare