To je to što me zanima!

BiH: Policija tvrdi da požar u džamiji nije podmetnut

Policija kaže da požar u džamiji u Fazlagićevoj Kuli kod mjesta Gacko nije podmetnut, dok imam Husein efendija Hodžić sumnja kako je zapaljena
Vidi originalni članak

U BiH raste međunacionalna napetost dok se čekaju službeni rezultati istrage požara u kojem je u ponedjeljak, uoči najvećeg muslimanskog blagdana Bajrama, izgorjela džamija u Fazlagića Kuli pored mjesta Gacko. Načelnik policije iz Trebinja, Goran Zubac kazao je za BHT kako požar vrlo vjerojatno nije podmetnut, dok trebinjski imam Husein efendija Hodžić tvrdi kako u džamiji nije bilo ništa što bi moglo izazvati požar te smatra da je džamija namjerno zapaljena. Za sada je jedino utvrđeno da su u potpunosti izgorjeli krov i unutrašnjost džamije. Kako nam je kazao Srđan Vukanović, glasnogovornik Tužiteljstva Trebinje, u utorak ujutro su na mjesto nesreće poslali i stručnjaka za požare iz Istočnog Sarajeva.
- Poslat ćemo određene dokazne materijale na vještačenje u institut Vinča u Beogradu - kazao nam je Vukanović, dodajući da Tužiteljstvo ne želi spekulirati o mogućim uzrocima požara prije završetka istrage. Istragu nadgledaju i policajci Europske policije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare