To je to što me zanima!

BiH: Specijalna policija uhitila je 13 ljudi zbog ratnog zločina

Među njima su i nekadašnji visoki policijski dužnosnici te pripadnici oružane formacije Miće. Sumnja se da su počinili zločine u Doboju i Tesliću 1992. godine
Vidi originalni članak

Zbog ratnog zločina i zločina protiv čovječnosti u ponedjeljak rano ujutro u BiH specijalna policija je u Doboju i Tesliću uhitila 13 ljudi. Među njima su i nekadašnji visoki policijski dužnosnici te pripadnici oružane formacije Miće. Tužiteljstvo ih sumnjiči da su počinili ratne zločine u Doboju i Tesliću 1992. godine. 

Žrtve su bili Hrvati i Bošnjaci iz Teslića i okolice. Tad su ubili najmanje 40 ljudi, a više stotina njih su prognali, prisilno preselili i nezakonito zatočili. Pritom su pljačkali i razarali imovinu žrtava hrvatske i bošnjačke nacionalnosti. Sve su to, tvrdi BiH tužiteljstvo, počinili pripadnici oružane formacije Miće. 

Uhićeni su Andrija Bjelošević, Milan Savić, Dušan Kuzmanović, Predrag Markočević, Marinko Đukić, Miroslav Pijunović, Dobrivoj Ćulibrk, Dragan Marijanović, Dario Slavuljica, Saša Gavranović, Predrag Subotić, Vitomir Dević i Zoran Šljuka.  

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 02.09.2014.

    Tako se to radi!! Kod nas su sve manje više bili "kuhari" pa nadležne službe nemaju što raditi!!!

  • ToniPetrović 01.09.2014.

    Bolje ikad nego nikad,brzina u ovom slučaju i nije neka vrlina a o toj gospodi se godinama priča i postoje iskazi svjedoka i to se moglo riješiti i prije deset godina.

  • dobro jutro 01.09.2014.

    Bas kad su mislili da su prosli glat

Komentiraj...
Vidi sve komentare