To je to što me zanima!

BiH strahuje da će u njoj ostati stotine tisuća migranata...

Neophodno je jačanje kapaciteta Granične policije Bosne i Hercegovine, kojoj nedostaje 1.200 graničnih policajaca, ukazao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas u Banja Luci
Vidi originalni članak

Moramo naći proračun za to i Ministarstvo sigurnosti je pokrenulo akciju prema domaćih vlasti i Europskoj komisiji kako bi dobili novac bar za 400 graničnih policajaca, rekao je Radončić novinarima, nakon sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem.

- Slažemo se da BiH ne treba biti parking za migrante i da EU, posebno sada nakon grčkoturskog velikog spora, treba odgovoriti i zajednički štiti ne samo svoje granice, već i svih drugim država kako migranti ne bi krenuli prema Srbiji, Crnoj Gori i BiH te dobili svoj čep u Hrvatskoj, a da mi ovdje imamo problem stotinama tisuća migranata, kazao je Radončić.

Kada je u pitanju odluka RS da se na njenoj teritoriji ne formiraju migrantski centri, Radončić je istakao da očekuje i solidarnost. Po njegovim riječima više nijedna županija u Federaciji BiH ne želi migrante, koji, kako je naveo, nisu izbjeglice, nego osobe koje napuštaju svoje zemlje iz ekonomskih razloga.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • vidum 07.03.2020.

    Dajte im državljanstvo. Sve su to borci iz ratova u Iraku, Afganistanu i Siriji. Srbe preko Drine, Hrvate preko Save i BiH ostane čista muslimanska država. (ironija).

  • lorena003 07.03.2020.

    Deportirajte ih sve i problem rijesen!Sto ste ih pustili?

  • bato001 06.03.2020.

    Koji dio BiH ??? RS ili federacija? 😀😀😀😀😀

Komentiraj...
Vidi sve komentare