To je to što me zanima!

Bijela kuća tvrdi: Ne postoji želja predsjednika Joea Bidena da šalje vojsku u Ukrajinu...

Američki predsjednik Joe Biden nema namjeru unilateralno poslati američke vojnike u Ukrajinu, nakon što je Washington u stanje pripravnosti stavio 8500 vojnika
Vidi originalni članak

SAD je vojnike stavio u stanje pripravnosti kako bi umirio NATO partnere u jeku ruskog raspoređivanja snaga uz ukrajinsku granicu.

"Samo da se razumijemo: ne postoji namjera ili interes ili želja predsjednika da pošalje vojsku u Ukrajinu. NATO je forum potpore partnerima i zemljama našeg istočnog krila, i to je ono na čemu je fokus", rekla je novinarima glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby rekao je u ponedjeljak da je 8500 vojnika obaviješteno da budu spremni za brzi odgovor NATO snaga, ukoliko ih savez pozove na dužnost.

ZBOG UKRAJINE SAD u pripravnost stavio 8500 vojnika: 'Moraju biti spremni za brzi odgovor ako ih pozovemo'

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov optužio je Washington za raspirivanje napetosti oko Ukrajine te ponovio stajalište Moskve da su uzrok kriza potezi SAD-a i NATO-a, a ne rusko gomilanje desetaka tisuća vojnika blizu ukrajinske granice.

Rusija je rasporedila nekih 100.000 vojnika uz ukrajinsku granicu opkolivši je od sjevera, istoka do juga.

Moskva uporno opovrgava da ima bilo kakve planove za napad na Ukrajinu te smatra da su poruke sa Zapada dokaz da je Rusija meta, a ne agresor.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • MarijanGrdašić 26.01.2022.

    Vojska je već u Ukrajini i svakako će trenirati ili potencirati rat sa Rusijom jer je Americi potreban rat zbog smirivanja i okupljanja Amerikanaca oko zajedničkog neprijatelja. Covid 19 je na izdisaju i SAD već rade na novom biološkom oružju jačem od Covida. Bilo kakav rat protiv Rusije je osvajački rat ili rat za resurse, plin, naftu, teritorij.

  • MarioMarca 26.01.2022.

    Bidenova famili je primaila 31 milion dolara od Kineza prenosi Fox News i pomalo izgleda da hoce da uvuce EU i Ameriku u rat s Rusiom da bi Kina mogla lagano preuzet Svijet i kako je ova bolest dobro dosla da upropasti vecinu jakih zemalja ekonomski i moralski da se nema ko suprostaviti 

  • 26.01.2022.

    Biden i sin Hunter opljačkali Ukrajinu i sada kroz rat žele to zataškati, ali neće ići. Ukrajina se triba prikloniti susjedu i braći slavenima. Zapad ih može samo iskoristiti. Ako dođe do rata, stiže nova roba (ukrajinke) za zapadne javne kuće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare