To je to što me zanima!

Bijeli štrajk sudaca gotov. Malenica: 'Povećanja idu svima. Očekujem da će biti zadovoljni'

Ministar navodi da je tijekom štrajka održano otprilike oko 24 tisuće ročišta, a oko 9 tisuća je odgođeno
Vidi originalni članak

Ministarstvo pravosuđa i uprave (MPU) pozdravilo je u četvrtak odluku o obustavi štrajka pravosudnih dužnosnika te za idući tjedan najavilo nastavak dijaloga s Udrugom hrvatskih sudaca (UHS) o unapređenju materijalnog statusa.

- Imali smo otvoreni dijalog s Udrugom hrvatskih sudaca i Udrugom hrvatskih odvjetnika. Moram iskazati zadovoljstvo dogovorom koji je postignut danas na sastanku, ali i informaciji koju smo dobili nakon sastanka da se štrajk završava sa sutrašnjim danom. Zapravo su razgovarali u tom smjeru da nastavimo razgovarati od sljedećeg tjedna o cjelovitom rješenju pitanja plaća sudaca i državnih odvjetnika. Od sljedećeg tjedna nastavit ćemo s razgovorima - rekao je Ivan Malenica, ministrom pravosuđa i uprave za RTL.

ISTRAŽIVANJE HRejting o pravosuđu: Većina građana ne podržava štrajk, razina povjerenja je niska

Skoro dva tjedna trajao je štrajk sudaca, a postavlja se pitanje radi li se o inatu Vlade.

- Nije bio nikakav inat. Čitavo vrijeme smo komunicirali da se radi na cjelovitom rješenju, da se povećaju plaće, da se poboljšaju materijalni uvjeti i da smo spremni o tome razgovarati. Vidjeli smo i da ni s njihove strane nije bilo inicijative da se sjedne i razgovara. Sada smo se dogovorili, danas je održan sastanak i od sljedećeg tjedna krećemo raditi na pitanju Zakona i unaprjeđenja materijalnog statusa sudaca - kaže Malenica.

ODAZIV SVE VEĆI U bijelom štrajku je 90 posto sudaca: 'Možda ministar ne razumije ovaj sustav eSpisa...'

Mogu li se službenici nadati boljim koeficijentima?

- Zadnjih šest mjeseci kontinuirano smo podizali plaće službenika, ne samo u pravosuđu, nego u čitavoj javnoj upravi. Sljedeći tjedan imamo rok za očitovanje o prijedlogu o Uredbi tako da ćemo nakon toga vidjeti u kojem ćemo smjeru ići. Prema našem prijedlogu, koji je dostavljen sindikatima, povećanje za javnu i državnu upravu je 13,5 %. Tako da, povećanje ide svima. Očekujem da će biti zadovoljni - kaže.

Ministar navodi  da je održano otprilike oko 24 tisuće ročišta, a oko 9 tisuća je odgođeno.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU4.FUN

  • ZG - KAJ 01.02.2024.

    Ministre Malenica...Nemojte im povecati place ni u bunilu...Efikasniji su i djelotvorniji dok su u strajku.. Evo, sami ste rekli da je prilikom strajka odrzano 24 tisuće ročišta, a oko 9 tisuća je odgođeno...Znaci, tim tempom za 6 mjeseci svi sudski sporovi buju rijeseni...Pustite ih nek samo strajkaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare