To je to što me zanima!

'Bijelo' proljeće: U Vrbovskom je pao snijeg, Gorani lože peći

Na Zavižanu je izmjereno 22 centimetra snijega koji nije iznenadio stanovnike Vrbovskog. 'Mi Gorani snijeg uvijek nanjušimo dva dana ranije', rekao je čitatelj
Vidi originalni članak

Zbog snijega koji je zabijelio gorske krajeve Hrvatske vozači moraju biti posebno oprezni jer su kolnici skliski i mokri, upozorava HAK. 

Vrijeme će danas u cijeloj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno i osjetno svježije s mjestimičnom kišom, a u gorskim krajevima pao je i snijeg. Na Zavižanu je izmjereno 22 centimetra snijega koji nije iznenadio stanovnike Vrbovskog

Damir Liker

- Trenutno ima pet centimetara snijega. Jedino za nas u ovim krajevima snijeg nije iznenađenje. Rekao bih da nam je ovo normalno, znali smo doživjeti snijeg i krajem petog mjeseca. Mi Gorani snijeg uvijek nanjušimo dva dana ranije. Padne temperatura i zrak miriši na snijeg. Dok na moru hodaju u japankama, mi u ovo doba godine svaki dan ložimo peć - kazao je Damir Liker čitatelj iz Vrbovskog koji nam je poslao i slike. 

Potkraj dana sa sjeverozapada se očekuje djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka, ponegdje i olujna bura koja će se do kraja dana proširiti duž većeg dijela obale.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 19 °C, javlja DHMZ.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Timmy2 18.04.2015.

    Goranima nije lako,ali izdržljivi su.

  • petarprvi 18.04.2015.

    hocu proljece i 20 stepeni i tocka ko voli zimu i snijeg nek

  • poss 18.04.2015.

    Evo ja ložim peč na drva i centralno na plin,pa nisam goranin več VŽ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare