To je to što me zanima!

Bijesno stanovništvo izašlo na ulice zbog ubojstva crnca (18)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Neredi i prosvjedi šire se St. Louisom. Bijesno stanovništvo okupilo se na ulicama. Gađali su policiju ciglama i bocama, a jedno policijsko vozilo su zapalili
Vidi originalni članak

Neredi i prosvjedi šire se St. Louisom nakon što je tamošnja policija ubila afroameričkog mladića (18), javlja CNN.

Zapovjednik policije u St. Louisu, Sam Dotson izjavio je do pucnjave došlo dok je policija provodila pretragu u četvrti poznatoj po visokoj stopi kriminala. Željeli su pretražiti jednu kuću, a trenutku dok su ulazili dva mlada crnca pobjegla su na stražnja vrata kuće. Policajci su naredili mladićima da stanu u uličici iza kuće, a onda je jedan od njih uperio pištolj na policajce koji su potom na njega pucali četiri puta i ubili ga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ubrzo nakon ubojstva, prosvjednici su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo ponašanjem policije. Nakon što je policija intervenirala, većina se razišla, dok je nekolicina ljudi ipak privedena u postaju. Međutim, čim je policija napustila mjesto prosvjeda, nezadovoljno afroameričko stanovništvo ponovno se okupilo. Gađali su policajce ciglama i bocama, na što su oni odgovorili suzavcem. Zapaljen je jedan policijski automobil i provaljeno u nekoliko lokalnih trgovina.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • be yourself 20.08.2015.

    Čamuge divljaju.

  • Cukrena 20.08.2015.

    S obzirom da tamo skoro svako nosi oružje i na najmanji znak provokacije ga upotrebi nije ni čudo da policija mora tako reagirati..mada i oni ponekad reagiraju prebrzo..

  • Mark2015 20.08.2015.

    ja samo velim, crnci u Americi su kod nas Romi. samo sto ovi nasi jos ne pucaju na policiju. ali uskoro i to dolazi. sve to treba po kratkom postupku

Komentiraj...
Vidi sve komentare