To je to što me zanima!

Bila je cura i postala je dečko, sad je opet cura. I tuži doktore

Najteži dio je to da sam im povjerovala da će mi biti bolje. No kad je transformacija završila, nisam se osjećala nimalo bolje, rekla je 18-godišnja Amerikanka Kayla
Vidi originalni članak

Kayla Lovdahl (18) odlučila je s 11 godina da je dečko. Godinu kasnije bila je na tabletama, s 13 godina odstranila je grudi, a sa 17 shvatila da je sve pogreška, piše New York Post o priči o Amerikanki koja sad tuži doktore i bolnicu.

Shvatila da je to pogreška

Tvrdi kako nije imala potrebnu psihološku pomoć te da su je doktori naveli na krivi put.

Kad je imala 12 godina i odlučila da je dečko, doktor je njezinim roditeljima rekao: 'Bolje da imate živog sina nego mrtvu kćer'.

No kad je napravila transformaciju, shvatila je da je pogriješila. I odlučila je da ponovno želi biti djevojka. Tužila je doktore i bolnicu na kalifornijskom sudu. 

- Najteži dio je to da sam im povjerovala da će mi biti bolje. No kad je transformacija završila, nisam se osjećala nimalo bolje - rekla je Kayla. 

Omogućili su joj prebrzu tranziciju

Tuži bolnicu i četiri doktora za koje tvrdi da su krivi što ima duboku psihološku i emocionalnu bol.

- Doktori su joj dali recept za tablete ignoriravši činjenicu da je dijete koje se bori s hrpom emocija. Bolnica i liječnici prekršili su sve standarde skrbi koje su trebali poštovati jer su joj dopustili tako brzu tranziciju - rekao je njezin odvjetnik.

Javila se i bolnica koju Kayla tuži.

- Kad adolescenti uz pristanak roditelja traže ovako nešto, medicinski tim pažljivo procjenjuje mogućnosti liječenja, pruža pacijentu i obitelji informacije, savjetovanje i podršku. Odluke su na kraju na pacijentu i roditeljima i to poštujemo - objavili su iz bolnice, prenosi New York Post.
 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Dajkula03 22.06.2023.

    ne treba tužit bolnicu nego one koji su ju indoktrinirali, počevši sa 6 godina

  • s manistre se vidi šalša 21.06.2023.

    U Americi ovo je grana medicine teška milijarde dolara.Nekad su kriteriji za promjenu spola bili puno strozi ukljucivali su razgovore s psiholozima,prije konacnog zahvata osoba je morala zivjeti kao suprotan spol godinu dana.Danas je doslo do eksplozije zahvata promjena spola u Americi.Mladi ljudi su dovedeni u zabludu kroz tzv. sindrom socijalne zaraze.Mladi neznaju u tim godinama sto bi rucali a kamoli su sposobni donijeti ovako vaznu odluku.Međutim razlog zašto indoktriniraju mlade ljude je vrlo jednostavan..u gotovo 90% slučajeva spolna disforija nestane nakon puberteta.A za doktore u industriji to je propustena zarada.Osoba koja nakon promjene spola ima ocekivanu zivotnu dob 55 godina američko zdrastvo ce kostati 1.5 mil. dolara ne racunajuci zahvat i post oporavak.Primjer:preparat Lupron koji se koristi kao blokator hormona kosta mjesečno 7000 usd ako se koristi u medicini promjene spola a ako se koristi kao terapija kod određenih karcinoma košta 3000 usd.Sve na kraju se svodi na prljavu stvar zvanu novac.

  • mučki_provokator 21.06.2023.

    Kad sam ja bil klinac, za one države, ovakve probleme nisu rješavali doktori nego starci. Iskušanom metodom, odma se transformiraš i nikad ti više ne padne napamet analizirat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare