To je to što me zanima!

Bila je ISIL-ova snajperistica, sada joj prijeti smrtna kazna

Linda je 2016. godine pobjegla od kuće u Pulsnitzu, gradiću u okolici Dresdena i sjela na let Frankfurt - Istanbul. Pridružila se ISIL-u te je kasnije uhvaćena u Mosulu
Vidi originalni članak

Linda Wenzel, njemačka tinejdžerica koja se borila na strani ISIL-a, nedavno je rekla da se želi vratiti kući. No Irak je protiv nje pokrenuo sudski postupak. Prijeti joj i smrtna kazna, a njemačke vlasti se navodno bore da ju se ne smakne. I ako odustanu od smrtne kazne, mogla bi dobiti dugogodišnju kaznu zatvora u Iraku.

Linda je 2016. godine pobjegla od kuće u Pulsnitzu, gradiću u okolici Dresdena i sjela na let Frankfurt - Istanbul. Nedugo zatim krenula je prema Siriji i po putu upala u ISIL-ovu skupinu koja ju je prokrijumčarila u Irak.

Promijenila je ime u Mariam i prešla na islam, a njemačke vlasti su je nakon nestanka proglasile potencijalnom terorističkom prijetnjom.

Uhvaćena je u Mosulu, gdje se našla među 20 islamskih sljedbenika koji su uhićeni nakon pada trećeg najvećeg iračkog grada.
Linda je navodno ogorčena nezadovoljstvom odlučila napustiti rodni grad i zaputiti se u avanturu života. Sve je krenulo s internetskim čavrljanjem nje i ISIL-ovih pripadnika nakon čega je bila pod posebnom pažnjom njemačkih obavještajaca.

-  Bila sam snajperistica i ubila sam mnoge vaše vojnike. To mi je bio zadatak - priznala je iračkim istražiteljima 16-godišnja Linda nakon što je uhvaćena. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Kila kruha kila perija 18.09.2017.

    Ubila sam vase ljude ali sad bih se vratila u Njemacku Wtf????? Kao djete kad mu je dosta vrtica e moja draga Njemice treba te kamenovat na smrt a poslje te baciti na smetliste

  • ivan48hr 10.09.2017.

    Živoj treba kožu oguliti.

  • 09.09.2017.

    Čavrljanje po internetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare