To je to što me zanima!

'Bilo je ledeno, ali nije strašno, dobro mi to dođe za krvotok'

Zvonimir Karadža - Kara (68) iz Slavonskog Broda Staru godinu ispratio je na svoj tradicionalni način - kupanjem u ledenoj Savi uz bodrenje prijatelja
Vidi originalni članak

- Bilo je ledeno, ali ništa strašno, dobro dođe za krvotok i bolju cirkulaciju – rekao je Zvonimir Karadža - Kara (68) iz Slavonskog Broda nakon što je izašao iz vode koja je bila ledena 8 stupnjeva, ipak toplija od zraka, jer je u vrijeme kada je ušao u vodu temperatura bila – 2 stupnja. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Staru godinu on je ispratio na svoj tradicionalni način. U srijedu oko 13 sati kupanjem u ledenoj Savi uz bodrenje prijatelja članova Udruge splavara čika Mata oprostio se od godine na odlasku. 

„Bolje da propadne selo nego običaj“, drži se te poslovice Zvonimir, jer već 14 godina na Silvestrovo oprašta se od godine na odlasku. 

– Prije 2006. godine na ovaj dan sam se kupao na jezeru Petnja, a onda sam na nagovor prijatelja tu tradiciju nastavio na našoj Savi. Ne moram nikome govoriti, svi moji prijatelji znaju da ću doći na jedan od splavi i spustiti se u vodu. Ove godine smo kod prijatelja Žofe, tu se kuha fiš paprikaš, popije pokoja čašica rakije i sve zalije s nekoliko gemišta – rekao je Kara. 

 

Osim što ga svi poznaju zbog kupanja u ledenoj vodi mnogi ne znaju da je Zvonimir do sada 55 puta dao krv.

Njegovi prijatelji iskoristiti su prigodu da se fotografiraju s njime, mada su bili više zaokupljeni oko vatre, pripreme fiša, te oko gemišta. 

– Kupati ćemo se i mi, možda netko do večeri upadne u Savu – našalili su se splavari.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • brane456 01.01.2020.

    To je totalno nezdrav sport,nanosi štetu prvenstveno bubrezima ma koliko misliš da si pripremljen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare