To je to što me zanima!

Bio na proustaškom prosvjedu: 'Nisam bio organizator toga'

Hasanbegović je, vidljivo je na fotografijama koje je objavio tjednik Novosti, bio u skupini koja je organizirala kontraprosvjed. U njoj je bio deklarirani fašist Mladen Schwartz
Vidi originalni članak

Na prosvjedu iz 1998. za vraćanje imena Trgu žrtava fašizma Banac se okomio na HDZ ustvrdivši da je “režim HDZ-a na različite načine podržavao i promicao etničko čišćenje”.

Hasanbegović je, vidljivo je na fotografijama koje je objavio tjednik Novosti, bio u skupini koja je organizirala kontraprosvjed. U njoj su bili deklarirani fašist Mladen Schwartz i pater Vjekoslav Lasić, poznat po redovitom služenju misa za Antu Pavelića. Kontraprosvjednici su pjevali “Evo zore, evo dana”, dizali ruku na nacistički pozdrav i urlali “Za dom spremni”.

Hasanbegović, sudeći po snimkama, nije pjevao i vikao. Pokušao se opravdati činjenicom da nije bio organizator te da je živio u blizini mjesta gdje je bio prosvjed.

Idi na 24sata

Komentari 286

  • Razum999 05.06.2016.

    http://motherboard.vice.com/de/read/diese-animation-laesst-uns-das-unglaubliche-ausmass-des-2-weltkriegs-verstehen-555

  • kormilar 04.06.2016.

    G. Hasanbegović, možda niste bili suorganizator ustaških prosvjeda, ali ste bili sudionik, a to vam u konačnici dođe na isto!

  • kamoCEMO_12 04.06.2016.

    S obzirom na broj onih koji ga prodržavaju ispada da je kod nas 80% hrvatskih gradana muslimanske vjeroispovjesti a ne katolicke... U iduce ceitiri godine ministar HaSSan Begovic donijeti ce niz važnih reformi kulture a nejveci dio se odnosi na kulturnu baštinu koju su ostavili Turci za vrijeme svojih pohoda šireci ljubav i mir daleko od svojih domova...................

Komentiraj...
Vidi sve komentare