To je to što me zanima!

Bio pedantan: Poskliznuo se čisteći snijeg s krova zgrade

Susjedi kažu da je Miroslav svake godine uklanjao snijeg s nadstrešnice kako ne bi pao na nekoga od prolaznika na ulici. Pao je sa zgrade i preminuo na mjestu
Vidi originalni članak

Miro je pao! Dođi, pomagaj! uzviknuo je susjed. Ovo je užas. Prava tragedija, kazao je potreseno Ranđel Đorđević, predstavnik stanara u Sortinoj ulici u Novom Zagrebu.

Miroslav W. (72) pao je u subotu oko 10 sati sa sedmoga kata zgrade dok je čistio snijeg s nadstrešnice na svojoj terasi.

- Jeza me prošla. Ništa nismo čuli. Nikakav povik, ništa, nego samo tupi udarac - jedva je izgovorio od suza susjed koji ga je našao.

Ranđel je sa susjedom potrčao ispred zgrade i ugledao tijelo. Odmah su zvali Hitnu i policiju.

- Ovo je stravična nesreća. Policija je na krovu našla njegove otiske cipela i metlu kojom je čistio - kazali su susjedi.

Svake je godine čistio snijeg

Zabrinut zbog nekoliko desetaka centimetara snijega koji bi mogao pasti sa zgrade, Miro je u subotu ujutro u stanu ostavio suprugu i s metlom se uputio na krov sedmerokatnice.

- Svake godine je čistio snijeg. Micao ga je sa svoje nadstrešnice da ne padne slučajno na nekog od prolaznika - kazao je Ranđel.

Ključ od krova zgrade imao je jer je na svaki državni praznik postavljao zastavu na zgradu.

- Nije mi dao da ja to radim. Govorio je da ne bi bilo pametno da se ja, koji sam stariji od njega, penjem na krov - žalosno priča predstavnik stanara.

U svojoj dužnosti za čišćenje snijega Miru nisu sprječavali ni problemi sa srcem koje je imao.

- Ugradili su mu stent, ali se i dalje s tim penjao na tako veliku visinu - kazali su susjedi.

Nesreća ih je sve duboko potresla

Miroslav je, kažu susjedi, bio vrijedan i pedantan. Ništa mu nije bilo teško, a nesreća ih je sve duboko potresla.

- Najvjerojatnije se poskliznuo na skliskom materijalu od kojeg su napravljeni krov te nadstrešnice - kazao je potreseni susjed.

Prema Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu, stanari su dužni čistiti snijeg s pločnika uz zgradu, ali i za snijeg i led s krovova. Kazne se kreću od 4000 do 9000 za pravne i od 700 do 1000 kuna za fizičke osobe.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • 26.01.2014.

    jadan čovik. nek mu je laka zemlja.

  • miladraga 26.01.2014.

    Svaka čast gospodinu koji je imao plemenitu namjeru, ali nitko se ne bi trebao penjati na takvu visinu ako nije zaštićeno niti po suncu, a kamo li po lošim vremenskim uvijetima! Neka mu je laka zemlja, i pokoj mu duši!

  • šiš 26.01.2014.

    Šteta čovjeka. Sućut obitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare