To je to što me zanima!

Bio u bijegu 11 godina: Emilio Bungur uhićen je u Šibeniku

Bungur je u slučaju Lora 1 pravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, a optužen je i u slučaju Lora 2 radi zločina nad zarobljenicima
Vidi originalni članak

Emilio Bungur, bivši vojni policajac osuđen za ratne zločine u Lori, uhićen je u subotu nakon jedanaest godina skrivanja od hrvatskog pravosuđa.

Policija ge je na osnovi tjeralice pronašla u kući u mjestu Žaborić, nedaleko od Šibenika. Prema neslužbenim informacija sa Emilijom je u trenutku uhićenja bila supruga Jagoda, koja već duže vrijeme javnim skupovima upozorava da je njen suprug žrtva montiranog procesa. Bungur je iste večeri sproveden u splitski istražni zatvor. 

Policija je tek u ponedjeljak poslijepodne poslala obavijest tužilaštvu i Županijskom sudu o njegovom uhićenju, pa su je tek onda mogli službeno i potvrditi. Bungur je pravomoćno osuđen na šest godina zatvora za ratne zločine nad civilima u Lori, gdje je bio zatvorski čuvar. Budući mu se sudilo u odsustvu, Bungur ima pravo zatražiti novo suđenje. 

Uskoro će bivši vojni policajac zasjesti na optuženičku klupu u procesu Lora 2, gdje ga uz još četvoricu kolega terete za ratne zločine nad vojnim zarobljenicima. Trojica zlostavljanih zarobljenika su podlegli ozljedama, a tijela su im pronađena nedaleko od Livna.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • dobro jutro 25.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tictac_2 25.08.2015.

    ko god se iživljavao nad civilima metak u čelo jel to su bolesni ljudi a heroji i branioci su bili na linijama i nisu čekali da nekog drugi zarobe pa da bi se ižvljavali na njima treba da postoji razlika između branioca i bolesnika

  • trijezni zagorec 25.08.2015.

    pa on nije ni bio u bijegu

Komentiraj...
Vidi sve komentare