To je to što me zanima!

Biskup: Hrvati moraju imati entitet u Bosni i Hercegovini

Biskup Perić se u svojoj promemoriji zalaže se za institucije "u kojima će hrvatski građani birati svoje predstavnike na svim razinama, a ne da ih drugi biraju i nameću"
Vidi originalni članak

U javnost je procurila dramatična promemorija biskupa Perića koju je uputio predsjedniku Ivi Josipoviću. Večernji list piše kako je biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanjski izradio posebnu promemoriju u kojoj je detaljno analizirao nepravde nad Hrvatima u BiH. Istaknuo je zatim kako bi on riješio probleme svog naroda.

Biskup Perić zalaže se za institucije "u kojima će hrvatski građani birati svoje predstavnike na svim razinama, a ne da ih drugi biraju i nameću". 

Uspostavom tih institucija mogao bi se i "organizirati održiv sustav višega i nižeg obrazovanja, zdravstva, kulture i drugih slojeva javnoga života, a ne da takve institucije životare i krpe svoj proračun od danas do sutra, bez riješena statusa i financiranja".

Biskup želi da se promijeni i to da strani veleposlanici na odlasku iz BiH poručju da se 'hrvatski građani moraju asimilirati ili emigrirat'.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Ivo Lola Ribar 30.09.2012.

    u bosni treba zakonom zabraniti entitete, vjere i sve ono sto ih dijeli. ocigledno je da su svi zajedno isuvise primitivni da bi sa razlikama mogli funkcionirat pa onda, neka razlike budu zabranjene....dakako, niti susjedne zemlje ih ne pomazu bas....

  • MAGNUM_2 30.09.2012.

    Pope pusti politiku jer tamo gdje je crkva dotaknula uvjek smo na kraju morali ratom rješavat.Ne trebaju bosancima hrvati imaju oni dovoljno problema i bez nas. A kad im bude trebalo nešto pokrasti i uništiti onda nek nas zovu.

  • Malleus Maleficarum 30.09.2012.

    Masonski eksperimenti ( i ne samo na Balkanu) dovode do bezbrojnih ljudskih tragedija. U bjelosvjetskim salonima i uz pune stolove, određuje se sudbina milijuna ljudi. Odvratno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare