To je to što me zanima!

Bivša haaška glasnogovornica u Zagrebu, ne boji se uhićenja

Florence Hartmann preuzet će nagradu HHO-a. Haaški sud za njom je sredinom listopada izdao nalog za uhićenje zbog nepoštivanja suda. Dočekao ju je Čičak
Vidi originalni članak

Bivša glasnogovornica tužiteljstva Međunarodnog kaznenog tribunala za Jugoslaviju Florence Hartmann sletjela je u petak u Zagreb kako bi u subotu preuzela nagradu HHO-a. Haaški je sud sredinom listopada izdao nalog za njezino uhićenje zbog nepoštovanja suda, no Hartmann kaže da se u Hrvatskoj ne boji, iako se "generalno boji".

U odluci o nalogu za uhićenje ICTY-ja, u kojemu se prvotna novčana kazna zamjenjuje zatvorskom, također piše i da je Francuskoj naloženo da Hartmann traži, uhiti, privede i preda Tribunalu. Osim toga, Tribunal od svih zemalja kroz čije teritorije Hartmann prođe traži da je privedu, što znači da bi to trebala učiniti i Hrvatska.

U Zračnoj luci Zagreb francusku je novinarku dočekao šef HHO-a Ivan Zvonimir Čičak. Hartmann bi u subotu u Novinarskom domu trebala primiti nagradu Petar Mrkalj za životno djelo.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • džep 10.12.2011.

    čičak sve više sliči na đapića

  • Raziel CRO 10.12.2011.

    Nije dosta što udomljavamo kriminalce uz bivše Juge sad su i bjelosvjetski hoštapleri počeli tražit novi dom u Hrvatskoj koja im dozvoljava da se slobodno šetaju među Hrvatima koji idemo u zatvor zbog neplačenih računa...E je*emte te , državo za šta sam se borio!!????

  • sk8 na travi 10.12.2011.

    Florence udaj se za mene...

Komentiraj...
Vidi sve komentare