To je to što me zanima!

Bivša Hollandeova partnerica Segolene Royal u novoj vladi

Royal će u vladi vladajućih socijalista obnašati dužnost ministrice okoliša, održivog razvoja i energetike. Politkom se bavi 30 godina. 1992. vodila je ministarstvo okoliša
Vidi originalni članak

Bivša partnerica francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i majka četvero njegove djece, Segolene Royal, pridružila se novoj francuskoj vladi koju će voditi Manuel Valls, donedavni ministar unutarnjih poslova.

Royal će u vladi vladajućih socijalista obnašati dužnost ministrice okoliša, održivog razvoja i energetike. Ministarstvo zaštite okoliša već je vodila 1992.

Navodno se donedavna Hollandeova partnerica, Valerie Trierweiler, protivila imenovanju Royal na bilo koju poziciju u vlasti, javlja BBC. Hollande i Trierweiler službeno su raskinuli u siječnju ove godine nakon što su mediji razotkrili aferu predsjednika i jedne glumice pa je ponestalo zapreka da se Royal vrati u vrh francuske politike. 

Royal je u politici već 30 godina, a 2007. bila je kandidatkinja za predsjednicu države, no izgubila je od Nicolasa Sarkozyja.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare