To je to što me zanima!

Bivšeg Cameronova čovjeka uhitili zbog hakiranja telefona

Britanski premijer David Cameron 'obranio' je na konferenciji za novinare svoju odluku da zaposli bivšeg urednika novina News of the World, Andyja Coulsona
Vidi originalni članak

Britanski premijer David Cameron 'obranio' je u petak na konferenciji za novinare svoju odluku da zaposli bivšeg urednika novina News of the World, Andyja Coulsona. Kazao je kako unatoč skandalu o hakiranju koji je izbio prije nekoliko dana, Coluson, koji mu je bio glasnogovornik, zaslužuje drugu šansu. 

- Ja i Andy smo postali prijatelji. Mislim da je za mene radio dobar posao - kazao je Cameron. Dodao je kako smatra da mediji trebaju potpuno novi sistem' te kako će provesti istragu o etičnosti i namjerama medija.

Coulsona su uhitili te bi ga tijekom petka trebali ispitati u policijskoj postaji, jer ga povezuju s hakiranjem mobitela zbog otkrivanja informacija. On, pak tvrdi da ništa nije znao o prisluškivanju telefona dok je bio urednik.

Tvrtka News International odlučila je zatvoriti tabloid News of the World zbog skandala, a policija je identificirala čak 4000 žrtava, kojima je tabloid hakirao mobitele, piše BBC

Uhićen je i bivši urednik Clive Goodman, zbog optužbi za korupciju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare