To je to što me zanima!

Bivšeg premijera Kosova uhitili na bugarskoj granici

Prošloga je mjeseca Ceku otišao iz Kolumbije, gdje su mu lokalne sigurnosne agencije naredile da napusti zemlju. Srbi ga traže za ratni zločin
Vidi originalni članak

Bugarske vlasti uhitile su u utorak bivšeg kosovskog premijera Agima Cekua potaknute starim Interpolovim nalogom za uhićenje koji je izdala Srbija. Ceku je uhićen na bugarsko-makedonskoj granici. Srbija optužuje Cekua, bivšeg visokog dužnosnika kosovskih snaga tijekom rata 1998-99. godine, kao i neke druge čelnike, poput sadašnjeg premijera Hashima Thacija, da su počinili ratni zločin nad Srbima. Kosovska vlada zatražila je od Interpola i drugih zemalja da ignoriraju srbijanski zahtjev. Prošloga je mjeseca Ceku otišao iz Kolumbije, gdje su mu lokalne sigurnosne agencije naredile da napusti zemlju, nakon što je Srbija zatražila od kolumbijske policije da ga uhite.
- Strah me više nego inače, baš zato što je riječ o Bugarskoj koja sa Srbijom ima dobre veze. Nije prvi put da su ga negdje na granici zaustavili, ali dosad nije bilo straha, zemlje su se oglušile na srbijanski zahtjev. Sada ne znamo što će biti, pritvor mu je produžen za tri dana. Čula sam se sa suprugom. Uzeo je odvjetnika, ali jako je zabrinut, ne zna što ga čeka - rekla je supruga Dragica Ceku. Srbijanski potpredsjednik vlade i ministar unutarnji poslova Ivica Dačić rekao je kako ministarstvo pravosuđa treba odmah zatražiti izručenje jer se može očekivati da će uslijediti politički pritisci da Cekua oslobode. Ovo je četvrti put da bivšeg kosovskog premijera zaustavljaju na granici, no vlasti u Sloveniji i Mađarskoj nikada ga u tim prilikama nisu izručile Beogradu. Gezim Kasapolli iz kosovske Socijaldemokratske stranke kazao je kako očekuje da će Cekua pustiti.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • dusansk 25.06.2009.

    @gladijator---Kosovo nikad nije bilo Srpsko...??? Kakav si ti idiot Radiajtoru !!!

  • antisa75 24.06.2009.

    El Djapo i ostala ekipa sa istoka dobro su se zapjenili danas:)) Čestitam na silnim pokudama!! Ma ne mrzim ja vas samo volim da ste tamo daleko!! Uživajte!!

  • user_34983 24.06.2009.

    mater ti je zločinac. nije ni čudo što su vas protjerali kakvi ste. baš je čudno, protjeruju vas iz hrvatske, iz dijela bih, sa kosova, a vi jadni nevini. ugledaj se na crnogorce, ispričavaju se gdje god stignu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare