To je to što me zanima!

Bivši direktor farmaceutske tvrtke novi ministar zdravstva

Pedesetgodišnji Azar bio je do siječnja predsjednik Lilly USA, američkog ogranka farmaceutskog diva Eli Lilly and Company. Zatim je Azar osnovao  farmaceutsku i tvrtku za zdravstveno osiguranje i savjetovanje
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump imenovao je u ponedjeljak bivšeg direktora farmaceutske tvrtke na čelo ministarstva zdravstva.   

"Sretan sam što mogu objaviti da imenujem Alexa Azara za budućeg ministra zdravstva. Bit će zvijezda za bolju zdravstvenu skrb i niže cijene lijekova ", napisao je Trump na Twitteru.

Pedesetgodišnji Azar bio je do siječnja predsjednik Lilly USA, američkog ogranka farmaceutskog diva Eli Lilly and Company. Zatim je Azar osnovao  farmaceutsku i tvrtku za zdravstveno osiguranje i savjetovanje.

Također je bio zamjenik ministra zdravstva u administraciji predsjednika Georgea W. Busha.

Azar je bio kritičan prema Obamacareu, zakonu o zdravstvenoj skrbi koji je bio donesen u mandatu predsjednika Baracka Obame, a mogao bi biti optužen za sukob interesa s obzirom na veze s industrijom lijekova.

Tom Price, ministar zdravstva do rujna, morao je podnijeti ostavku jer je izbio skandal zbog korištenja privatnih čarterski letova za vladine poslove.

Azara mora još potvrditi Senat prije nego što preuzme dužnost. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • baja55555 13.11.2017.

    Dokaz da farmaceuti zajedno sa naftasima kroje svijet...uz bankare naravno

  • Forrest Gump 13.11.2017.

    a kaj se mi čudimo pa kod nas je jedan takav bio čak "the premijer"

Komentiraj...
Vidi sve komentare