To je to što me zanima!

Militanti oteli premijera Libije i pustili ga nekoliko sati kasnije

Nema mira ni nakon Gadafija: Nakon što je libijski premijer pozvao Zapad u pomoć zbog sukoba dvije grupe militanata, naoružana grupa upala je u rezidenciju i otela ga
Vidi originalni članak

Naoružani muškarci oteli su libijskog premijera Alija Zeidana iz njegove rezidencije u glavnom gradu Tripoliju, piše BBC. Pustili su ga kasnije tijekom dana.

Militanti su ga odveli na nepoznato područje. Bivša pobunjenička grupa Revolucionarna operacijska soba je izvijestila da je uhitila Zeidana po naredbi glavnog tužitelja, no libijsko Ministarstvo pravosuđa je to demantiralo. Držali su ga nekoliko sati, a tijekom otmice nije ispaljen ni jedan metak. Libijska vlada odmah je sazvala hitnu sjednicu. Napisali su na Facebook stranici kako ga je otela Libijska revolucionarna operacijska soba i Odbor za borbu protiv kriminala.

Zeidan je u utorak apelirao na Zapad da pomogne zaustaviti nasilje militanata. Premijer je rekao kako se njegova zemlja koristi za izvoz oružja kroz regiju. Dvije godine nakon što su svrgnuli Moamera Gadafija, libijska vlada bori se da zaustavi sukobe između rivalskih militanata i islamističkih militanata. Svaka skupina kontrolira dio zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • The_Man 10.10.2013.

    dajem josipovića za gadafija!

  • Sicma 10.10.2013.

    Gadafi ono Gadafi ovo a sad će da vam fali, kakvi su ovi islamisti da ih 80% muslimana ne podržava..

  • fabijus veliki 10.10.2013.

    pa zahvalite obami na svemu!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare