To je to što me zanima!

Bivši predstojnik ureda Mesića ide u zatvor na godinu dana

Željko Dobranović poticao je Danijela Ivina, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Geotehnike, da mu ispod tržišne cijene proda stan od 83 kvadrata na Horvaćanskoj
Vidi originalni članak

Danijel Ivin (80), bivši šef HHO-a, zbog zloporabe položaja i ovlasti nepravomoćno je osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Bivši predstojnik ureda Stjepana Mesića i brigadir HV-a Željko Dobranović je zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti dobio godinu dana zatvora, a Zvonimir Šepac, Tomislav Balić i Ivica Šikić su zbog zloporabe položaja i ovlasti dobili po 10 mjeseci zatvora svaki. Dobranović je poticao Ivina, koji je jedno vrijeme bio predsjednik NO Geotehnike, da mu ispod tržišne cijene proda stan od 83 kvadrata na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu. Tržišna cijena stana tada je bila oko 599.000 kuna, a Dobranović ga je kupio za 133.000 kuna. Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu Dobranović mora vratiti 466.000 kuna. Šepac, Balić i Šikić u spomenuto vrijeme bili su članovi uprave Geotehnike.

- Riječ je o vremenu kada je Geotehnika loše poslovala, kada joj je račun tri godine bio u blokadi te kada radnici šest mjeseci nisu primili plaću -  kazala je sutkinja Gordana Mihela Grahovac obrazlažući presudu.

- Za ovo djelo propisana je minimalna kazna od godinu dana, a sud je za sve osim Dobranovića tu kaznu ublažio jer je riječ o neosuđivanim ljudima te činjenici da je od tada prošlo 11 godina. Što se pak tiče Ivina, kod izricanja uvjetne kazne sud je vodio računa da je riječ o osobi starije životne dobi, koja uz to ima teških zdravstvenih problema. Dobranović je dobio najveću kaznu jer je i njegova uloga u toj priči bila najveća - objasnila je sutkinja odluku o kazni.


Idi na 24sata

Komentari 23

  • dabar01 13.10.2012.

    "Za ovo djelo propisana je minimalna kazna od godinu dana, a sud je za sve osim Dobranovića tu kaznu ublažio" - kako može ublažiti minimalnu kaznu ? Kakvi su to zakoni, kakvo je to pravosuđe ?

  • tatamlataopet 12.10.2012.

    Zasto taj stan nije zapljenjen?

  • user_21162 12.10.2012.

    A kada će gazda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare