To je to što me zanima!

Bivši zatvorenici poručuju: Goli otok se ne smije prodati

Udruga “Ante Zemljar” traži da se na mjestu bivšeg logora sagradi memorijalni centar, a ne da se sve komercijalizira. Kažu da Goli otok ima kulturnu vrijednost
Vidi originalni članak

Jesmo li spremni vlastitu prošlost i žrtve staviti na javnu rasprodaju, pitaju članovi udruge Goli otok “Ante Zemljar” u otvorenom pismu Vladi, Saboru, Uredu za upravljanje državnom imovinom i Ministarstvu kulture.

Bivši zatvorenici logora na Golom otoku protive se odluci DUUDI-ja da se nekadašnji zatvor proda ili da u privatni najam.

- Sudbina Golog otoka ne smije biti rješavana na komercijalnim kriterijima, lišenim spoznaje da su baš na tome mjestu tisuće logoraša svoje kazne izdržavale u nehumanim uvjetima - stoji u otvorenom pismu.

Udruga smatra da Goli otok ima kulturnu vrijednost te da može biti edukativan za buduće generacije. Predlažu da se na mjestu logora podigne regionalni memorijalni centar jer su ondje stradavali građani svih republika bivše SFRJ. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • XXXX_8 04.08.2014.

    Kikklope, da li ti je palo na pamet da taj popis možda i nije 100% točan, moj otac je bio na Goljaku pa ga nema na popisu

  • Sonador 04.08.2014.

    Logor?! A ne... Ne, ne, ne. Goli otok je bio zatvor; onakav kakav zatvor za teske zlocince treba biti, a ne kao ovi danas; wellness centri. Memorijalni centar? Najkorisnije bi bilo da mu se vrati prvotna namjena (samo ne znam bi li bio dovoljno velik).

  • kung fu panda 04.08.2014.

    zašto ga ne obnovit i staviti u funkciju ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare