To je to što me zanima!

Bivšoj švicarskoj predsjednici zabio je komad torte u lice

Muškarac je zaustavio na ulici Micheline Calmy-Rey koju smatra odgovornom za krizu Ženevske banke. Kratko je razgovarao s njom, a onda je iz torbe izvadio tortu
Vidi originalni članak

Bivšu švicarsku predsjednicu i ministricu vanjskih poslova Micheline Calmy-Rey u ponedjeljak je na ulici u Ženevi zaustavio muškarac. Rekao joj je kako se zove Eric Dougoud te kako je on bivši klijent Ženevske kantonske banke (BCGE). Rekao joj je kako je vezano za aferu oko spomenute banke prekršila nekoliko članaka europske Konvencije o ljudskim pravima. Političarka mu je rekla kako nije prekršila ništa. Nakon toga je muškarac iz torbe izvadio nešto što je izgledalo kao torta i grubo joj zabio to u lice. Političarka se šokirala. 

OE24 piše kako je muškarac koji je napao Calmy-Rey na majici imao adresu web stranice  www.bandedecopainsgenevois.ch. Ta se stranica kritički odnosi prema debaklu Ženevske kantonske banke koju je 2000. godine od propasti morala spašavati država. U to je vrijeme Calmy-Rey bila ministrica financija u kantonu Ženeva te je sjedila u nadzornom odboru banke.

Calmy-Rey je u utorak izjavila kako prezire 'takvo kukavičko ponašanje', ali je rekla i kako neće podnijeti prijavu protiv napadača, piše Blick. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • kemicar1968 06.03.2012.

    kod nas bi vjerojatno došlo ubrzanom procedurom do izmjena zakona te smrtne kazne za počinitelja ovakvog ili sličnog "nedjela" koji bi bio upučen prema nekom od sadašnje ili bivših garnitura vladajučih

  • morenocro 06.03.2012.

    A koliko torte bi mi hrvati trebali ovako zabiti u lice našim političarima!

  • girica 06.03.2012.

    Ovako što kod nas se nemože desiti, naše političare čuvaju k'o svete krave.!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare