To je to što me zanima!

Bizarna nesreća: Dva vozača poginula su zbog retrovizora

Vozači dvaju kamiona tijekom mimoilaženja su se 'očešali' retrovizorima. Stali su kako bi ocijenili štetu. Na jedan od kamiona naletio je vozač. Dvoje ljudi je poginulo
Vidi originalni članak

U teškoj prometnoj nesreći nedaleko od Vinkovaca poginuli su vozač (57) kamiona iz Makedonije i vozač (37) Opel Astre.

Stravični sudar na državnoj cesti D-46 između Slakovaca i Orolika blizu Vinkovaca rezultat je niza nesretnih okolnosti koje su prethodile događaju. Kako je policija u četvrtak službeno potvrdila, pri mimoilaženju Mercedesova kamiona makedonskih registracija, koji je imao i priključno vozilo Hacon, te kamiona Volvo s priključnim vozilom Schmitz srpskih registracija oštetili su se retrovizori dvaju vozila.

Nakon što su se “očešali”, vozač kamiona makedonskih registracija, 57-godišnji Makedonac, izašao je iz šlepera i uz desni rub ceste krenuo prema drugom kamionu. Do drugog kamiona nije ni stigao. Na njega je u Opel Astri vukovarskih registracija naletio Zoran Lučić (37) iz Berka.

Nakon toga autom je udario u stražnji dio kamiona srpskih registracija. Prizor je bio strašan. Astra je uništena do neprepoznatljivosti. Vozač Astre i vozač kamiona iz Makedonije preminuli su na mjestu događaja. Vozač kamiona iz Srbije nije ozlijeđen. U špediterskoj tvrtki Polet iz Paraćina, za koju on radi, kazali su nam da je njihov vozač vozio u smjeru Srbije.

- Čuli smo što je bilo, no nismo još imali prilike razgovarati s njim. Čekamo da se vrati da nam ispriča što se točno dogodilo - rekli su iz Poleta. 

U policiji još nisu završili vještačenje te za sada ne mogu sa sigurnošću reći kojom je brzinom Lučić vozio.

Imao je čin razvodnika u Hrvatskoj vojsci, gdje je radio kao profesionalni vozač. Bio je prije dvije godine u mirovnoj misiji u Afganistanu. Iza njega ostala je supruga i dvoje djece koja pohađaju 3. i 5. razred osnovne škole. Ima i dvojicu braće i tri sestre. 

Policija još istražuje okolnosti nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • doxy 20.12.2013.

    imao sam juce priliku da vidim sta kamiondzije u blizini Novog Sada rade po autoputu,kamion iz Hrvatske(Kutina) i kamion iz Srbije(Beograd) u smeru ka Beogradu su isli 100km/h a dozvoljeno im je 80km/h,zbog takvih i ginu ljudi

  • Smarta 20.12.2013.

    Na jedan od kamiona naletio je vozač.????????? pa tko piše te članke??

  • marijo_totti 20.12.2013.

    http://nksokol.files.wordpress.com/2013/06/veseljac48dine-veterani.jpg?w=821&h=614 počivao u miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare