To je to što me zanima!

Bizovački slastičar nudi slatki lijek protiv pušenja

Eksperimentirao sam s mnogim okusima, sve dok nisam došao do čarobne formule. Ona je tajna, rekao nam je Dževat Zenuni, slastičar iz Bizovca
Vidi originalni članak

Nakon žvakaćih guma, flastera i cigareta za odvikavanje od pušenja u Bizovcu, nedaleko od Osijeka, u slastičarnici Donat, u tu je svrhu osmišljen i sladoled. Osmislio ga je 45-godišnji Dževat Zenuni, vlasnik slastičarnice, koji je  dugogodišnji okorjeli pušač. Zenuni razmišlja već nekoliko mjeseci o sladoledu koji ima sastojke i okuse slične onima kakvi su i u žvakaćim gumama za odvikavanje od nikotina. Na ideju je došao kad je Sabor proglasio Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, koji svi zovu Zakon o zabrani pušenja.
- Antinikotinski sladoled je posve drukčijeg okusa od uobičajenih. Eksperimentirao sam s mnogim okusima, dok nisam došao do čarobne formule. Ona je, naravno, tajna, ali otkrit ću da u sladoledu ima i malo ruma. Učinkovitost sladoleda trenutačno iskušavam na sebi jer doista želim prestati pušiti. Ako se pokaže učinkovit, patentirat ću ga - kaže Zenuni, koji se slastičarskim poslom u Bizovcu bavi već 30 godina.
Otkako su saznali da je osmislio posve novi okus sladoleda koji bi mogao biti učinkovit u borbi protiv ovisnosti o pušenju, ostali slavonski slastičari svakodnevno zovu Zenunija i pitaju za tajni recept, a porastao je i promet u bizovačkoj slastičarnici Donat otkako se pročulo za originalni sladoled.


UGOSTITELJI BI LOKALE ZA PUŠAČE I NEPUŠAČE
U tri dana primjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda inspektori su pročešljali 1797 kafića i restorana. Jedanaestero su opomenuli, a dvoje treba platiti kaznu. Zlatko Puntijar, predsjednik Ceha ugostitelja, kaže da će na sastanku u Ministarstvu zdravstva u subotu ugostitelji opet tražiti mogućnost da se opredjele na pušačke i nepušačke objekte.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • andariel 09.05.2009.

    S obzirom da sam seksualno straight, opredijeljujem se isključivo za pušenje.

  • boresky 08.05.2009.

    Đevat Nanuni zvani Kajla.Daj si ti taj svoj sladoled nabi u dupe i ne laprdaj gluposti!Po čemu je Hrvatska poznata?Po tome što se nijedan slastičar ne zove Jura ili Štef.

  • noxyde 08.05.2009.

    ajme ovo je jučer bilo na novoj-tv i reporter pita ljude po ulici:\"da li više volite pušiti ili lizati!!!!!!!!!bilo je bolesnije od skrivene kamere...

Komentiraj...
Vidi sve komentare