To je to što me zanima!

Bjelovar: Branitelj Petar Janjić Tromblon predstavio knjigu

U međuvremenu na vlast dolazi četvrta garnitura, koja je u vrijeme Domovinskog rata bila daleko od fronte, ali su sada ušli u sve pore vlasti - poručuje Tromblon
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je u bjelovarskom hotelu Central, predstavljena knjiga, vukovarskoj branitelja, Petra Janjića Tromblona, pod nazivom "Tri majmuna". U proznom djelu, Tromblon, kroz tri izmišljene osobe, u liku Hercegovca, Slavonca i Srbina, koji su zajedno odrasli, govori o ratu i poraću. Dvojica se uspiju probiti nakon pada Vukovara, dok je treći "zaglavio " u srpskom logoru. Janjić, navodi da nakon rata oni odlaze iz Hrvatske, koju su kroz ratne strahote stvarali, jer im je egzistencija ugrožena.

- U međuvremenu na vlast dolazi četvrta garnitura, koja je u vrijeme Domovinskog rata bila daleko od fronte, ali su sada ušli u sve pore vlasti - poručuje Tromblon. Postavljajući pitanje, kud Hrvatska ide i jesu li tri majmuna, doista bili majmuni jer su nakon svega morali otići trbuhom za kruhom. Odnosno postaju "višak" u vlastitoj zemlji. 

Janjića je inače jedan od vukovarskih legendi, koji je uništio 29 srbočetničkih tenkova. Proveo je i devet mjeseci u logorima u Srbiji. O knjizi su između ostalih govorili Jure Šimić, zapovjednik Križnoga štaba za područje Bjelovara, Stjepan Budinski ratni zapovjednik obrane Bjelovara i drugi gosti.   

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Danmax 08.05.2018.

    Kaj ovaj zna pisati ?

  • carkorn 08.05.2018.

    kad ce bit u prodaji i gdje ??

  • lokal patriota 08.05.2018.

    Tromblon, sve nam je to uzalud, jer bandu je teško skinuti i sami smo si krivi. Dok smo mi krvarili oni su imali anemije, trenirali po boks salama i živjeli izvan Hrvatske u velikom strahu za svoje dupe i imovinu koju smo im mi čuvali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare