To je to što me zanima!

Bjelovar: Branitelji su dobili stanove vrijedne 14 mil. kuna

Braniteljima i njihovim obiteljima ključeve stanova u Ulici Kamila Kolbe uručila je u utorak premijerka Jadranka Kosor. Stanovi su izgrađeni u roku od dvije godine
Vidi originalni članak

Ovo je naš novi početak, novog života. Zaista smo presretni supruga i ja i naša 7-mjesečna prinova što smo se uselili u ovaj prekrasan stan. To je ispunjenje našeg sna, kazao je Goran Tumara, ratni vojni invalid koji je jedan od 38 novih stanara u dvije zgrade koje je Vlada RH izgradila u Bjelovaru za Hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Ključeve novim vlasnicima stanova čija je izgradnja stajala gotovo 14 milijuna kuna, uručila je Jadranka Kosor. Zgrade su sagrađene, kako je kazao gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec, u roku od godine dana, a smještene u Ulici Kamila Kolbe.  Grad Bjelovar je darovanjem zemljišta, te oslobađanjem od komunalnih doprinosa u realizaciji ovog projekta sudjelovao s 2,8 milijuna kuna.

Govoreći prije uručenja ključeva premijerka je kazala kako je dužnost svih vladajućih struktura da sustavno skrbe o braniteljima i njihovim obiteljima, jer su oni najzaslužniji što je Hrvatska postala samostalna i neovisna i završila pregovore oko ulaska u EU. 

Nakon toga premijerka se u društvu ministara Đure Popijača, Tomislava Ivića i Branka Bačića u Županijskoj obrtničkoj komori sastala predstavnicima lokalne samouprave. Na kraju sastanka Popijač je s gradonačelnikom Bjelovara i još četiri općinska načelnika zaključio ugovore o ulaganju 3,4 milijuna kuna u pet poslovnih zona. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • tuki 30.01.2012.

    E sad nakon dužeg vremena kako su se strasti smirile ovdje trebali bi znati! Istina je da stanove plaćamo više manje na 25 godina a zgrade su katastrofa,curi krovište, u potkrovlju čak i u stanove,nedavno je curio i plin u hodnicima,parketi su se rasušili i dignuli , vlaga i pikac u sobi gdje mi djete spava te i u drugim stanovima čak i na katovima ,grijanje je problematično,nemamo prigušnica na glavnom vodomjeru i očekujemo samo kad će koja pipa izletjeti van i poplaviti stanove,zgrada nije uvedena u katastar veće se vodi kao oranica i masu drugih problema,a izvođača radova iz Slavonskog Broda baš briga što ga zovemo i imamo garancije nekih godinu i pola,svi su nas ostavili na cjedilu a garancija brzo prolazi! Eto nadam se da ste zadovoljni većina vas koja je pljuvala i po meni i po drugim braniteljima koji su "navodno" dobili stanove!

  • ribić2 05.07.2011.

    Koji demagog, ta Kosorica, trune poštenja nema u njoj.

  • tuki 05.07.2011.

    Ja kupio sam jedan od tih stanova i tko sumnja u moj ratni put i sudjelovanje u domovinskom ratu neka kaže i dokaže,nisu svi lažni branitelji i nepljujte po nama kao da smo životinje,ginuli smo ,ranjavani smo i bolesni smo, pokušavamo živjeti dostojanstveno! ako mi je uručen ključ u ruke neznači da sam ga dobio nego kupio a uručivanje ključeva je gesta države koja je financirala te stanove i omogućila nam kupnju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare