To je to što me zanima!

Bjelovar: Ugostitelj pucao u lopova, raznio mu šaku

Vlasnik Cafe bara 92 upucao je mladića koji je na njega krenuo nožem. Državno odvjetništvo odlučit će je li vlasnik kafića prekoračio nužnu obranu
Vidi originalni članak

Poznati bjelovarski ugostitelj Anđelko Banić, vlasnik Cafe bara 92, iz pištolja, za koji ima dozvolu, pucao je u nedjelju oko 5.45 ujutro u provalnika i ranio ga u šaku. Prema neslužbenim informacijama, provalnik je preskočio zid te pokušao ući u lokal i kuću. Nakon što je čuo da netko hoda po dvorištu, Banić je izašao iz kuće i našao se oči u oči s provalnikom, koji je krenuo nožem prema njemu. Ispalio je hitac, koji je pogodio provalnika u dlan desne ruke, i zadržao ga do dolaska policije.
- Ranjen je u desnu šaku i odmah smo ga operirali te zadržali na odjelu - kazao je dr. Davorin Diklić, dežurni kirurg bjelovarske Opće bolnice.
Budući da kod provalnika nisu pronašli dokumente, a on je dao lažne podatke, policija još utvrđuje njegov identitet. Riječ je o mladiću za kojeg pretpostavljaju da je star između 20 i 30 godina. Navodno se predstavio kao 25-godišnji mladić koji živi na području Siska. Protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu za pokušaj teške krađe. O okolnostima pucnjave i ranjavanja policija će potpunu dokumentaciju podnijeti Državnom odvjetništvu, koje će odlučiti je li Banić prekoračio nužnu obranu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hacker-ri 05.11.2007.

    provalniku 5 sati uvjetne a vlasniku 10 godina zatvora !!! NASE SUDSTVO !!! nije da smo za usporedbu ali u Singaporeu- uporaba ilegalnog oruzja dozivotna robija ! Pa ti sinko imaj neregistriran pistolj ili pistolj bez dozvole !!! IAKO OVO NIJE OVDJE SLUCAJ !

  • opomena 05.11.2007.

    Zaboravili su spomenuti da manje-više i svi gosti tog lokala sa sobom nose bar 1-2 pištolja i da svako malo policija intervenira. Tako da me uopće ne čudi ovo ^^

  • vikio 05.11.2007.

    Provalnik ce dobi par mjeseci zatvora,a za vlasnka ce biti podignuta tuzba za prekoracenje obrane pa se brani(koji zakoni,koja drzava ajme)

Komentiraj...
Vidi sve komentare