To je to što me zanima!

Bjelovar: Zdravka Peveca nisu pustili na skupštinu vjerovnika

Peveca nisu pustili u hotel u kojem je drugi dan zaredom skupština vjerovnika. Pevec ništa nije htio komentirati nego je novinare uputio na svoje odvjetnike
Vidi originalni članak

Nekadašnjem vlasniku grupacije Pevec, Zdravku Pevec, u utorak je bio onemogućen ulazak u hotel Central gdje se već drugi dan zaredom održava skupština vjerovnika, tvrtki Pevec Zagreb i Pevec Bjelovar koji su u stečaju. Nakon što je vraćen s ulaza, Z. Pevec se uputio prema automobilu i nije bio voljan komentirati slučaj, već nas je uputio na svoje odvjetnike. Njegov odvjetnik Veljko Miljević, koji također nije bio na skupštini jer se nalazi u Zagrebu, nam je u kraćem telefonskom razgovoru rekao:

- Smatram da je takav postupak neosnovan, ali ćemo se pravno očitovati kad prikupimo sve relevantne informacije i činjenice na osnovu kojih je Trgovački sud u Bjelovaru tako postupio - kaže Miljevića.  

Podsjećamo da su u ponedjeljak radnici i većina banaka prihvatili Šketov plan o nastavku djelatnosti. U utorak su isto podržali i dobavljači, jer je njihov interes da robu plasiraju putem prodajne mreže tvrtki Pevec u stečaju. Prema planu koji je izradio D. Šket, tvrtke u stečaju bi se trebale organizirati kao dioničko društvo u vlasništvu 713 ljudi, odnosno vjerovnika s temeljnim kapitalom od 190 milijuna kuna. Nastavak djelatnosti Šket vidi i u činjenici da su banke na ime duga preuzele u vlasništvo trgovačke centre i stoga im nije svejedno da li će prodajna mreža zjapiti prazna ili će ju iznajmiti dioničkom društvu koje bi nastavilo s radom, a 900 radnika i ostalo na poslu. Doduše, da provedba tog plana ne bude išla glatko vidjelo se već u ponedjeljak jer su ga odbacile dvije banke, članice Raiffeisen grupacije iz BiH i Mađarske, i Zdravko Pevec. 

O razlozima zbog kojih Z. Pevec u ponedjeljak nije prihvatio Šketov plan pojasnio je odvjetnik Nenad Dijanić. On je kazao kako su podneskom tražili da se nastavak skupštine zakazane za utorak odgodi, dok se ne odluči o sudbini prijavljenih tražbina obitelji Pevec. 

- Drugi razlog zašto smo tražili odgodu je taj što je u ponedjeljak prije same skupštine vjerovnika izmijenjen stečajni plan s kojim mi nismo bili upoznati, jer nam nije na vrijeme dostavljen, pa stoga o njemu nismo mogli ni raspravljati – pojasnio je odvjetnik Dijanić. 

Stečajni upravitelj Darko Šket je na pitanje zašto Peveca nisu htjeli pustiti na skupštinu, rekao kako nema komentara.

Skupština se nastavlja i sutra. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • bernardaf 06.12.2011.

    Ma šta hoće ta radnička žgadija koju je Pevec zaposlio i bili su sretni da im je dao kruha. Namjerno i od jala su ga uništili i mogao je i dalje raditi na isti način kao i ovi sada i trebalo mu je pomoći da održi poslovanje. Jalnici su ga maknuli. Sram ih bilo. Neznam zašto Pevec ne zatraži promjenu imena jer je to nedopustivo da se njegovo ime koristi za tu radničku žgadiju. GDJE SU SADA TI RADNICI KOJI SU BILI PROTIV OVIH POSTUPAKA DA SE pEVECI UNIŠTE, PA DA KAŽU OVIMA DA IH SRAM BILO.

  • ansevar 06.12.2011.

    A do jučer su mu lizali dupe.Tako ti je to, svi te vole dok si faca i dok se mogu od tebe grebati, a kad padneš nitko te ne pozna.To bi svima trebala biti škola.Izreka kaže: Nemoj se držati visoko prema ljudima dok se penješ, jer bi ih mogao sresti kada budeš padao.

  • dejan89 06.12.2011.

    I taj Šket bi trebao završiti u Remetincu,uništio je dosta firmi a jedna je tvornica obuče Sloga koja je jeftino prodana privatniku koji je otpustio radnike a oni koji su ostali raditi ne dobivaju niti minimalac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare