To je to što me zanima!

Bjelovarski školarci i klinci u vrtiću jest će zdrav doručak

Oko 3000 bjelovarskih učenika dobivat će sve obroke pripremljene isključivo od svježih namirnica uzgojenih u lokalnome području. Projekt je osmislio Grad Bjelovar u suradnji s Udrugom voćara i povrćara
Vidi originalni članak

Bjelovarskim školarcima četvrtak je započeo jako fino, uz svježe voće i proizvode lokalnih proizvođača. Naime, Grad Bjelovar pokrenuo je projekt pod nazivom "Bjelovarski doručak", u sklopu kojeg će se pet osnovnih škola i gradski vrtić na području grada opskrbljivati domaćom hranom. Oko 3000 bjelovarskih učenika dobivat će sve obroke pripremljene isključivo od svježih namirnica uzgojenih u lokalnome području. Kako je istaknuto na predstavljanju projekta, domaći proizvođači bit će uključeni u Zajednicu ponuditelja, što će im omogućiti i da se bolje probijaju na tržištu.

Projekt je osmislio Grad Bjelovar u suradnji s Udrugom voćara i povrćara "Dar Bilogore", te pčelarskom udrugom "Bilogora - Bjelovar", a obuhvaća tridesetak OPG-ova. Od njih će se nabavljati sve namirnice osim mlijeka. Kako je istaknula Davorka Bačeković-Mitrović, ravnateljica II. osnovne škole, projekt nije krenuo dok nije utvrđeno da na bjelovarskom području ima dovoljno proizvođača koji mogu zadovoljiti visoke kriterije za školsku prehranu, prenosi portal bjelovar.live. Po svakoj skupini proizvoda i po svakoj školi nabava će stajati oko 200.000 kuna, a gradske vlasti žele proširiti i na druge institucije, te na cijelu županiju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • koko82 08.09.2017.

    i koje su to namirnice?

  • 07.09.2017.

    Koliko puta je to povrće i voće tretirano sa raznim sredstvima?

  • lotus_1 07.09.2017.

    Dobivati će ili plaćati će?

Komentiraj...
Vidi sve komentare