To je to što me zanima!

'Blago nije nikoga nije mrzio, sa svima je bio dobar, mislio je na sve ljude i srpske nacionalnosti'

Bio je običan čovjek i nikoga nije mrzio, sa svima je bio dobar, mislio je na sve ljude, i srpske nacionalnosti. Ostao je i branio grad časno i pošteno - zaključila je supruga poginulog generala.
Vidi originalni članak

Vukovar obilježava 30 godina od sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

- Uvijek mi je teško, izdržali smo sve pa ćemo i ovo. Samo da kenemo boljim životom naprijed. Prezadovoljna sam Vukovarom jer sam imala čast doći u Vukovar prije mirne reintegracije. Nisam znala ni gdje mi je ulica kako je izgledalo. To je bila strava kad sam došla tako da sam zadovoljna sad, grad je prelijep - rekla je Kata Zadro, za N1.

SIMBOL OTPORA NEPRIJATELJU Puno je slika iz rata, ali ova na kojoj je Blago Zadro je magična: 'Točno se vidi da zna što radi'

- Bio je običan čovjek i nikoga nije mrzio, sa svima je bio dobar, mislio je na sve ljude, i srpske nacionalnosti. Ostao je i branio grad časno i pošteno - zaključila je supruga poginulog generala.

Grad na Dunavu bio je pod opsadom 87 dana, a bitka za Vukovar završila je 18. studenoga 1991. njegovom okupacijom koja je potrajala sve do 15. siječnja 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nakon koje su se Vukovarci konačno vratili svojim domovima koje je prije toga trebalo obnoviti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ocean13 18.11.2021.

    "Navik on živi, ki zgine pošteno!" Počivao u miru Božjem!🙏🕯🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare