To je to što me zanima!

Blinken tvrdi: Ruska invazija na Ukrajinu je strateški neuspjeh

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u utorak u Ateni da je ruski predsjednik Vladimir Putin s invazijom na Ukrajinu doživio "strateški neuspjeh", gotovo godinu dana nakon njezina početka
Vidi originalni članak

"Godinu dana nakon što je predsjednik Putin napao Ukrajinu, jasno je da je njegov rat strateški neuspjeh u svakom pogledu", rekao je Blinken na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s grčkim kolegom Nikosom Dendiasom.

Do toga je došlo, ocijenio je, "zahvaljujući hrabrosti ukrajinskog naroda, ali i snazi i jedinstvu saveznika i partnera iz cijelog svijeta koji su priskočili u pomoć Ukrajini".

OTKRILI DETALJE PUTA Kako je Biden stigao u Kijev: U tajnosti letio avionom, a zatim putovao vlakom čak 10 sati...

U međuvremenu u Moskvi, gotovo istovremeno, Putin je u obraćanju parlamentu rekao da je Moskva učinila zaista sve moguće da probleme u Donbasu riješi na miran način, ali da je Zapad iza njenih leđa pripremao drugačiji scenarij, ne propustivši istaknuti da će nastaviti vojni pohod u Ukrajini "pomno i metodično".

Blinken pak u Ateni tvrdi da "nitko nije želio taj rat" i da "nitko ne voli taj rat" te da "cijeli svijet želi da se završi što je prije moguće".

VLAKOM IZ POLJSKE Talijanska premijerka Meloni stigla je u Kijev: Sastat će se sa Zelenskim, čula se i s Bidenom

No, istaknuo je da je ključno braniti temeljna načela te da "ako to ne učinimo i ako dozvolimo da se rat nastavi nekažnjeno, otvorit ćemo Pandorinu kutiju u cijelom svijetu".

Ovo je prvi posjet Blinkena Grčkoj gdje se u ponedjeljak navečer sastao s premijerom Kiriakosom Micotakisom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ravno1 21.02.2023.

    Gospodin Blinken je potpuno u pravu. Tvrdim da Rusi imaju naoružanja za dva do tri dana. Uostalom, to je objavio i predsjednik Zelenski još prije 8 mjeseci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare