To je to što me zanima!

Blizanac parazit otklonjen s Indijke (2) nakon 27 sati

Operacija razdvajanja nerazvijenog blizanca parazita s tijela Indijke Lakshmi Tatma (2) gotova je nakon 27 sati. Malenu je operiralo 30 kirurga
Vidi originalni članak

Doktori su uspjeli maknuti višak ruku i nogu kojih je bilo ukupno osam te razdvojiti živce, bubrege i kralježnicu. Operacija je napravljena kako bi se djevojčici omogućio život jer bi u protivnom živjela samo do rane adolescencije.
- Malena je stabilno, sigurna je i osjeća se dobro - kratko je rekao doktor Sharan Patil koji je vodio operaciju.
Lakshmi će na promatranju provesti naredna 72 sata kako bi se liječnici uvjerili da je njeno stanje u redu. Ovakvi slučajevi su vrlo rijetki, a događa se jednom od 200.000 rođene djece.
Blizanac parazit razvija se iz istog jajašca i gotovo je uvijek istog spola kao i zdravo rođeno dijete, a većinom je riječ o ženskoj djeci. Šanse za preživljavanje male Indijke su oko 25 posto.
U siromašnom selu iz kojeg djevojčica dolazi vjeruje se da je malena božanstvo i reinkarnacija božice zdravlja koja je također imala više udova.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zelenožuti 12.11.2007.

    reprodukcija

  • user_19049 11.11.2007.

    fuj gadi mi se..ja bi ju upucao da se jadna nemuci

  • nix_zgd 08.11.2007.

    ovaj hacker-ri me svojim komentarima nadahnjuje da sve vise mislim da je neinteligentan(rado bi se drugacije izrazio al ne smjijem), nadam se da ce maloj bit sve dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare