To je to što me zanima!

Blizanci spojeni glavama: Brat Tyler je moj najbolji prijatelj

Kada su im liječnici rekli da su im djeca spojena glavama i da razmisle o pobačaju, Tim i Nancy Delp nisu se dvoumili. Dobili su dva prekrasna sina koje obožavaju
Vidi originalni članak

Jednojajčani sijamski blizanci Tyler i Stefan Delp iz Južnog Jerseyja u SAD-u već 19 godina dijele sve trenutke, no nikada nisu vidjeli jedan drugoga. Glave su im spojene u potiljcima i gledaju na suprotne strane. Unatoč svojem hendikepu savršeno funkcioniraju zajedno. Prilično se razlikuju u interesima, ali i u ponašanju. Tyler je homoseksualan i voli filmove, a Stefan heteroseksualan i više voli glazbu. 

- Nikada ne bih želio da je bilo drugačije. Tyler mi je najbolji prijatelj - rekao je Stefan. 

Zajedno već 11 godina pohađaju satove violine. Idu u školu za djecu s posebnim potrebama, no svakog dana ujutro odlaze i u običnu školu. 

Roditelji Nancy i Tim nikada nisu požalili što su se odlučili na porod. Liječnici su za vrijeme trudnoće otkrili da su bebe spojene glavama. Mladim roditeljima su rekli kako postoji 95 postotni rizik da ne prežive te da razmisle o pobačaju, piše Daily Mail

- Nisam mogla niti pomisliti na to. Ako mi djeca moraju umrijeti, neka budu u mojem naručju. Čim sam rodila, zaljubila sam se u njih - rekla je Nancy. 

Tijekom prve tri godine života, liječnici su smišljali načine kako bi razdvojili Stefana i Tylera. Od ideje su odustali jer bi operacija bila vrlo rizična. 

- Njihova veza je najintimnija koju dvoje ljudi može imati. Nitko nije toliko pun ljubavi i dobrote kao što su Tyler i Stefan. Ova djeca su nadmašila sve moje snove - rekla je mama Nancy. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • pixielot 11.07.2011.

    trebalo je riskirat s operacijom, jadna djeca

  • Prva Proleterska_1 04.07.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • think pink_1 29.06.2011.

    Jadničci , nikad se nisu ni vidjeli u lica kralježnica ,hodanje ,vršenje nužde drugi socijalni kontakti , ljubav, sport ,ples , vožnja, plivanje , sve im je uskraćeno , trebalo je riskirati operacijom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare