To je to što me zanima!

Blizanci Winklevoss ponovno tužili Facebook, žele još novca

Zadnja žalba Tylera i Camerona Winklevossa je odbijena, a oni su tada najavili povlačenje, no čini se da su se predomislili i cijeli proces pokrenuli ispočetka
Vidi originalni članak

Blizanci Winklevoss ne odustaju od Facebooka i dijela bogatstva za koji smatraju da im pripada. Podnijeli su novu tužbu protiv Facebooka i njegova osnivača Marka Zuckerberga, svega nekoliko dana nakon što su odustali od žalbe Vrhovnom sudu. 

U novoj tužbi tvrde da je Facebook 'namjerno ili slučajno sakrio dokaze' tijekom prethodnog sporenja. 

Tyler i Cameron prvo su optužili Zuckerberga da im je ukrao ideju o društvenoj mreži kada su ga 2003. na Harvardu zamolili da im napravi kod za stranicu ConnectU. Zuckerberg kod nikad nije napravio, ali je osnovao Facebook. 

Uspjeli su se nagoditi 2008. godine, navodno za 65 milijuna dolara koji su isplaćeni braći. U siječnju 2011. Winklevossi su pokušali ponovno otvoriti slučaj, tražeći još novaca, no prizivni sud ih je odbio u travnju. Isprva su blizanci najavljivali žalbu, no početkom ovog tjedna su odustali. 

U četvrtak su, međutim, pokrenuli cijeli proces ispočetka podnošenjem nove tužbe na okružnom sudu u Massachusettsu. U njoj, skupa s poslovnim partnerom Divyom Nerendrom. Tvrde da im je Facebook sakrio informacije koje su bile krucijalne za nagodbu, javlja BBC. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dugave-zg 26.06.2011.

    Winklevossi će tako prihvatiti nagodbu koja im nudi 20 milijuna dolara u gotovini i dionicama Facebooka, koji je tada vrijedio oko 45 milijuna dolara. Danas, tri godine kasnije, Facebookova vrijednost se procjenjuje na 70 milijardi dolara, što znači da bi Winklevossi u dionicama trebali dobiti oko 150 milijuna dolara.

  • superkomentar 25.06.2011.

    uzmite pare židovu koji vam je ukrao ideju! lopina!

  • crazywolf88 25.06.2011.

    ne kuzim kaj im nije dost 65 miljuna ?? :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare